6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTânărul care a intrat la Casa Albă având grenade cu gaz lacrimogen...

Tânărul care a intrat la Casa Albă având grenade cu gaz lacrimogen are probleme mintale. El își pierduse locul de muncă și voia să ajungă la Donald Trump

Serviciul Secret, care asigură paza președintelui SUA și a reședințelor acestuia, a publicat un raport prin care a confirmat că bărbatul care a reușit să pătrundă în curtea Casei Albe, având asupra lui grenade cu gaze lacrimogene, este Jonathan Tran, în vârstă de 26 de ani, din California. Acesta avea tulburări mintale, fiind concediat de curând. Intenția lui era să ajungă la președintele Donald Trump.

Tran a escaladat, la 10 martie, noaptea, gardul exterior al reședinței, a trecut de o barieră pentru vehicule și apoi a sărit un alt gard în apropiere de aripa de est a Casei Albe, înainte de a fi reținut, se menționează într-un comunicat al Secret Service. El a reușit să se plimbe prin grădinile reședinței prezidențiale timp de 16 minute, în timp ce Donald Trump se afla la Casa Albă, înainte de a fi reținut de agenții Serviciului Secret. Potrivit raportului responsabililor cu asigurarea securității președintelui SUA, tânărul nu a pătruns în Casa Albă „în niciun moment”. Acesta avea asupra sa un rucsac în care se găseau două grenade cu gaz lacrimogen.

Un alt incident notabil, pe lângă multe alte incidente de acest fel, s-a petrecut în 2014, când un bărbat de 42 de ani din Texas a reușit să intre în clădire cu un cuțit în buzunar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă