15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialTurcia a prelungit din nou starea de urgență introdusă după tentativa de...

Turcia a prelungit din nou starea de urgență introdusă după tentativa de răsturnare a lui Erdogan

Guvernul de la Ankara a aprobat o nouă prelungire a stării de urgență în Turcia, introdusă după tentativa de puci din 15 iulie 2016, a anunțat purtătorul de cuvânt al cabinetului, Bekir Bozdag, citat de AFP, informează Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt, decizia are drept scop lupta împotriva terorismului și apărarea ''democrației, statului de drept și libertăților cetățenilor''.

Aprobarea măsurii, survenită în cadrul consiliului de miniștri, nu este decât o formalitate după ce consiliul de securitate națională, condus de către președintele Recep Tayyip Erdogan, i-a recomandat luni guvernului să prelungească starea de urgență.

După aprobarea formală de către parlament, această nouă prelungire a stării de urgență va fi cea de-a cincea de la introducerea, după puciul eșuat, a măsurii care extinde considerabil puterile forțelor de securitate.

Starea de urgență, promulgată pe 20 iulie 2016, a fost deja prelungită de patru ori: în octombrie, ianuarie, aprilie și în iulie, de fiecare dată pentru o durată de trei luni.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă