Un fost parlamentar moldovean, acuzat de spionaj și trădare. El ar fi avut legături cu ajutorul atașatului militar al Rusiei în Moldova

de Roxana Petre

Un fost parlamentar moldovean, acuzat de spionaj și trădare. El ar fi avut legături cu ajutorul atașatului militar al Rusiei în Moldova

Fostul deputat Iurie Bolboceanu a fost reținut, săptămâna trecută, de autoritățile din Republica Moldova, într-un dosar în care este acuzat de spionaj și trădare de patrie, scrie portalul Newsmaker, citat de Unimedia.

Potrivit sursei citate, nu este clar statutul fostului deputat, însă din decizia Procuraturii din 25 februarie 2017 de efectuare a unor percheziţii reiese că dosarul a fost iniţiat în vara anului 2016, conform articolului 337 – Trădarea de Patrie, şi art. 338 – Spionaj. Astfel, el este acuzat că ar fi avut legături cu ajutorul ataşatului militar al Rusiei în Moldova, Alexandr Grudin. Astfel, în timpul întâlnirilor Grudin şi Bolboceanu, cei doi ar fi luat „măsuri stricte de precauţie”.

„Luând în consideraţie evenimentele din Ucraina, nu se exclude o eventuală participare a ofiţerilor serviciilor speciale ruseşti în organizarea  sau susţinerea unor acţiuni direcţionate spre destabilizarea situaţiei social-politice în ţară”, se arată în documentul procuraturii, citat de Newsmaker.

Iurie Bolboceanu a figurat în celebrul dosar de corupere a deputaţilor din parlamentul Moldovei, cunoscut şi ca „Bani de la Ambasada Rusiei pentru cumpărarea deputaților din Moldova”, amintește Unimedia.

Bolboceanu a fost parlamentar din partea PDM (partidul controlat de oligarhul Vlad Plahotniuc), dar a părăsit partidul în 2014.

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate