7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUn lider din Partidul Republican sugera, în iunie 2016, că Donald Trump...

Un lider din Partidul Republican sugera, în iunie 2016, că Donald Trump ar fi plătit de Vladimir Putin

Kevin McCarthy, liderul majorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor a SUA, declara, în iunie 2016, că preşedintele Vladimir Putin l-ar plăti pe Donald Trump, informează The Washington Post şi Reuters, citate de Mediafax.

Kevin McCarthy susține însă, în acest moment, că a fost vorba doar de o remarcă umoristică.

"Cred că sunt două persoane pe care Putin cred că le plăteşte: Rohrabacher şi Trump", a declarat McCarthy în cursul unei întrevederi private cu alţi congresmeni republicani, cu doar lună înainte ca Trump să fie ales drept candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din 2016.

Potrivit The Washington Post, Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, l-ar fi întrerupt pe McCarthy şi a recomandat celor prezenţi să ţină secrete afirmaţiile liderului majorităţii republicane.

McCarthy a reacţionat rapid la publicarea de către cotidianul The Washington Post, afirmând că "a fost o tentativă eşuată de umor", relatează agenţia de ştiri Reuters.

În mod similar a comentat dezvăluirile şi un purtător de cuvânt al lui Paul Ryan, spunând că afirmaţiile au fost "în mod clar o tentativă de umor".

"Nimeni nu a crezut că liderul majorităţii afirmă la modul serios că Donald Trump sau vreun membru al republicanilor ar fi plătit de ruşi", a completat reprezentantul preşedintelui Camerei Reprezentanţilor.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă