20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUn polițist a fost rănit în incidentele de la Bruxelles. Patru persoane...

Un polițist a fost rănit în incidentele de la Bruxelles. Patru persoane vor fi aduse în fața justiției

Patru persoane vor fi aduse în fața justiției după violențele care au avut loc sâmbătă în urma unei manifestații la Bruxelles, incident care a alimentat din nou polemica privind securitatea în capitala belgiană și modul în care poliția locală gestionează reuniunile, relatează duminică AFP citată de Agerpres.

Forțele de ordine au efectuat 71 de arestări după incidentele care s-au soldat cu un rănit în rândul polițiștilor. După verificări, trei minori și un major au fost puși la dispoziția justiției belgiene, a explicat purtătoarea de cuvânt a Parchetului din Bruxelles, Ine Van Wymersch.

Există mai multe acuzații împotriva acestora, de la tentativa de furt prin efracție până la distrugere, loviri și răniri precum și port de arme.

Un polițist se află încă în spital pentru fractură de craniu după ce a fost lovit de un glonț în cap, viața sa nefiind în pericol, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Parchetul intenționează să solicite arestarea individului major implicat în acest incident, a precizat ea.

'Toleranța zero este aplicabilă împotriva acestor tineri care distrug proprietatea altora', a scris pe Twitter ministrul belgian al Afacerilor Interne, Jan Jambon.

Aproximativ 71 de persoane au fost reținute sâmbătă după-amiază într-un zonă comercială din Bruxelles după ce un grup de persoane care participaseră la o manifestație a devastat câteva magazine și a agresat forțele de ordine, a informat poliția locală.

Este pentru a treia oară când violențe izbucnesc la Bruxelles în două săptămâni. La 15 noiembrie, o adunare neautorizată organizată de o vedetă a rețelelor sociale a degenerat atunci când poliția a încercat să împrăștie participanții.

Patru zile mai devreme, o serie de violențe au marcat calificarea Marocului la viitorul Campionat Mondial de Fotbal.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă