7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialUn reporter de la ABC News a fost suspendat după ce a...

Un reporter de la ABC News a fost suspendat după ce a dat fake news despre Donald Trump

Postul de televiziune ABC News l-a suspendat timp de o lună pe reporterul Brian Ross, după ce a transmis o informaţie greşită despre Donald Trump şi fostul consilier pe probleme de securitate Michael T. Flynn.

Reporterul a susținut că Flynn va depune mărturie privind faptul că Trump l-a îndrumat, pe când era candidat la preşedinţie, să ia legătura cu oficiali ruşi.

Donald Trump i-a cerut lui Michael Flynn să ia legătura cu aceştia după alegeri, când era preşedinte-ales, a transmis reţeaua de televiziune. ABC a transmis, mai întâi, o clarificare, după ce Ross a făcut afirmaţia live, vineri, însă mai târziu postul de televiziune a numit-o „corecţie”. „Regretăm şi ne cerem scuze pentru greşeala pe care am făcut-o ieri. Informaţiile expuse de Brian Ross în timpul intervenţiei speciale nu au fost examinate pe deplin potrivit standardelor noastre editoriale”, a transmis ABC sâmbătă. .

Informaţia dată de Ross, care a spus că i-a fost furnizată de un apropiat al lui Flynn, ar fi fost o dezvăluire importantă în investigaţia privind implicarea Rusiei în campania prezidenţială din SUA. Ea a fost publicată de ABC pe Twitter, iar mesajul a fost redistribuit de 25.000 de ori până să fie şters.

ABC a precizat că apropiatul lui Flynn a clarificat mai târziu că solicitarea lui Donald Trump în timpul campaniei a vizat găsirea unor metode de a repara relaţiile cu Rusia. Directiva de a contacta oficialii ruşi privind lupta comună împotriva Daesh a venit după alegeri. „Este vital să spunem povestea corect şi să menţinem încrederea pe care o avem din partea publicului – acestea sunt principiile noastre de bază. Ne-a lipsit asta ieri”, se mai arată în comunicatul ABC.

După câteva ore de la comunicatul ABC, Donald Trump a postat pe Twitter: „Felicitări ABC News pentru suspendarea lui Brian Ross pentru raportul infiorător de incorect şi necistit despre Rusia, Rusia, vânătoare de vrăjitoare. Mai multe reţele şi «ziare» ar trebui să facă asta cu ştirile false!”.

Brian Ross nu este la primul derapaj. În 2012, Brian Ross şi ABC au transmis scuze după ce reporterul a sugerat, în mod incorect, că cel care a comis un atac armat într-un cinematograf din Aurora, Colorado, avea legături cu o organizaţie a mişcării conservatoare Tea Party.

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă