10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO + FOTO. Mii de perechi de pantofi, aliniate în semn de...

VIDEO + FOTO. Mii de perechi de pantofi, aliniate în semn de protest în Piaţa Republicii din Paris. Ce simbolizează

Mii de persoane, între care şi secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, au aliniat în Piaţa Republicii din Paris mii de perechi de pantofi, cizme sau sandale, cu scopul de a reprezenta persoanele care nu pot protesta în urma interdicţiei manifestaţiilor impusă în cadrul stării de urgenţă, decretată după atacurile comise în 13 noiembrie la Paris şi Saint-Denis, soldate cu 130 de morţi, relatează presa franceză, citată de Mediafax. 

Manifestaţia a avut loc, duminică, în contextul organizării la Paris a celei de-a 21-a ediţii a Conferinţei ONU pe tema modificărilor climatice (COP21). Încălţămintea cântărea în jur de patru tone, potrivit iniţiatorilor.

Unele persoane au pus bileţele în pantofi, cu mesaje de genul: “Dacă trebuie să alegem o luptă, atunci să fie împotriva schimbărilor climatice” sau “Fii vegetarian, fii pacifist”.

​Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea imagini de la protest. 

Tot duminică, mii de persoane – 4.500 potrivit poliţiei, 10.000 potrivit organizatorilor – au format un lanţ uman la Paris, pentru a denunţa “starea de urgenţă climatică”, cu o zi înainte de deschiderea Conferinţei ONU pe tema modificărilor climatice (COP21). Aproximativ 100 de persoane au fost arestate, în apropiere de Place de la République, după ce mitingul a degenerat în confruntări cu poliţia.

Printre cei care au lăsat o pereche de pantofi la protest s-a aflat şi papa Francisc, potrivit independent.ie.

 

 

Cele mai citite

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă