12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialXi Jinping l-a spionat pe Trump pentru vizita în China

Xi Jinping l-a spionat pe Trump pentru vizita în China

Sute de analiști guvernamentali și specialiști în toate domeniile au studiat luni de zile fiecare detaliu al caracterului lui Donald Trump, pentru a fi primit cum se cuvine în China.

Un număr de 350 de specialiști au lucrat nonstop într-o unitate militară, la sediul Armatei Populare de Eliberare, la vest de Beijing, sub numele de cod Skyheart. Unitatea, plasată în subteran, unde se află și centrul de comandă nucleară al Armatei Populare de Eliberare, a fost înființată în 2012, fiind axată pe strângerea de informații și studiul liderilor străini, iar rapoartele ajung la conducerea Partidului Comunist și la liderii armatei.

Skyheart operează ca parte a Ministerului pentru Securitatea Statului sau serviciul de informații al armatei. Țintele prioritare ale Chinei care au dat de lucru specialiștilor Skyheart sunt liderii SUA, Rusiei, Taiwanului și Japoniei.

S-au spionat unii pe alții

Skyheart a aflat despre Donald Trump care-i sunt preferințele și slăbiciunile în toate domeniile, de la familie la mâncare, cărți preferate, haine, mărci de prestigiu, produse. Specialiștii au studiat filme din timpul vizitelor lui Donald Trump în alte țări, mimica, vorbele, deciziile luate, pentru a-i prinde cât mai bine caracterul.

Bătaia de cap a constituit-o obiceiul lui Trump de a scrie pe Twitter chiar tot ce-i trece prin minte, ceea ce arată caracterul său, dar nu este absolut necesar să ia și decizii în sensul celor postate.

Pentru Xi Jinping, avid să-și întărească puterea și să fie văzut ca un lider puternic, care poate face față unei superputeri ca SUA, era extrem de important să știe cum să-l primească pe Trump din primele minute. Iar președintele american venea și el cu „armata” lui de specialiști în servicii secrete, ce trebuia să coopereze cu oficialii chinezi pentru buna desfășurare a vizitei.

Din acest motiv, oficialii chinezi au fost avertizați de către serviciile secrete să nu folosească nicio aparatură electronică pentru a nu scăpa vreo informație importantă prin mesaje sau convorbiri telefonice pe durata vizitei președintelui american, pentru că serviciile acestuia ar putea să le intercepteze.

„Big ego“ nu s-a lăsat impresionat de Xi Jinping

La rândul său, și Donald Trump fusese instruit de către CIA și NSA privind tacticile chinezilor în vizite de stat, mergând de la flatarea musafirului la încercarea de intimidare, ca bază de plecare a negocierilor. Mai ales că urma să se discute subiectul extrem de sensibil al suveranității insulelor din Marea Chinei de Sud.

În urma rapoartelor Skyheart, s-a stabilit că trăsătura pregnantă a lui Trump este „big ego” și de aici pornesc toate celelalte. China știe cel mai bine ce înseamnă un „big ego“, a avut și încă are la guvernare asemenea personalități. Și lauda merge cel mai bine la o personalitate de tipul lui Trump.

Metoda folosită de Xi Jinping în discuțiile cu Trump trebuia să fie un amestec de „impresionare și laudă”. Chiar Donald Trump i-a oferit prilejul „să spargă gheața”. În prima zi a vizitei, lui Trump i s-a pregătit o incursiune privată în Orașul Interzis, o inițiere în arta ceaiului și un spectacol de operă și de acrobații. Admirând vastul complex imperial vechi de secole, Donald Trump a cerut lămuriri despre istoria chineză. Xi Jinping abia aștepta să i se ofere prilejul să spună „noi suntem descendenții dragonului”, un mesaj de putere care trebuia transmis de la începutul vizitei. Donald Trump i-a retezat-o scurt că civilizația Egiptului este cea mai veche, lucru de altfel eronat, civilizația sumeriană fiind considerată de către istorici cea mai veche, iar în ultimul deceniu aceasta a fost întrecută de descoperirea civilizației danubiano-pontică.

Însă Xi Jinping a continuat: „Singura civilizație neîntreruptă care continuă și astăzi este cea chineză, iar  populația este cea de la origine. Am moștenit părul negru și pielea galbenă. Suntem descendenții dragonului”. „Excelent”, a remarcat Trump, râzând, și astfel s-a pierdut în glume mesajul de putere al Chinei ce trebuia să-l impresioneze pe președintele american. Istoria nu este un punct forte în ziua de azi!

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă