27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiJeffrey Epstein a fost găsit mort în celula închisorii din New York

Jeffrey Epstein a fost găsit mort în celula închisorii din New York

Jeffrey Epstein, 66 de ani, s-a spânzurat în celula sa din închisoarea federală din Manhattan, „Închisoarea Corecțională Metropolitan“, la primele ore ale dimineții zilei de sâmbătă, 10 august. El aștepta să fie judecat pentru acuzații de trafic de sex, dintre care unele cu minore. Vestea sinuciderii acestuia a venit ca o undă de șoc, ținând cont că în urmă cu două săptămâni ar fi primit îngrijiri medicale pentru o altă tentativă de suicid. Presa americană a relatat că acesta ar fi fost scos de curând de pe lista cu „risc de sinucidere“.  Procurorul general William Barr s-a declarat „îngrozit“ să afle că Jeffrey Epstein a fost capabil să se sinucidă în închisoarea federală și a cerut atât FBI, cât și inspectorului general american să se implice în ancheta care va stabili circumstanțele morții acestuia.

Mai multe presupuse victime ale lui Jeffrey Epstein au răbufnit la adresa „sinuciderii“ acestuia, iar senatorul Ben Sasse (R-NE) a trimis un e-mail către procurorul general Barr, afirmând că Departamentul de Justiție a „eșuat“ în monitorizarea lui Epstein: „Fiecare persoană din Departamentul de Justiție – de la personalul principal al sediului dvs. pentru justiție până la temnița de noapte – știa că acest bărbat era cu un risc de sinucidere și că secretele lui întunecate nu aveau voie să moară cu el“.

Sasse a declarat că Epstein ar fi trebuit să fie monitorizat 24 de ore din 24 și să fie ținut într-o celulă căptușită.

„În timpul procesului de nominalizare, v-ați angajat să asigurați că justiția va fi înfăptuită pentru victimele sale. Moartea sa nu numai că privează victimele de oportunitatea de a-l confrunta în instanță și de a-l vedea că răspunde pentru crimele sale, dar, de asemenea, îngreunează dezvăluirea și răspunderea pentru mulți alți bărbați puternici, din cercul său relațional, care au violat și au exploatat acești copii.“

Sasse i-a cerut lui Barr să răspundă dacă Epstein a fost plasat sub supraveghere pentru „risc de sinucidere“ în urma încercării sale anterioare și, de asemenea, a întrebat de ce bărbatul a fost scos din program în ziua de sâmbătă în care s-a sinucis.

 

Despre ce secrete ar fi vorba

Moartea lui Jeffrey Epstein a dus la declanșarea unor mărturii și teorii ce pot elucida misterul din spatele morții miliardarului american.

„România liberă“ a studiat atât acuzațiile ce i-au fost aduse acestuia, publicate pe 2-4 august 2019, dar și dezvăluiri ale unor publicații de investigații de renume, cum ar fi „ The Sun“.

În contextul în care România se confruntă cu un caz devastator pentru justiția autohtonă, cum este cazul crimelor din Caracal, suntem de părere că opinia publică din România trebuie să fie la curent cu acuzațiile la nivel mondial în cazul traficului sexual de copii și cu implicațiile acestora.

Avocatul Spencer Kuvin a susținut că este posibil ca miliardarul să fi fost vizat de persoane influente din exteriorul închisorii, care s-au speriat să nu fie expuse ca parte a cercului său.

„Dacă va continua procesul, toți cei cu care a fost în contact (Jeffrey Epstein) vor fi în cele din urmă intrați într-un joc corect“, a spus Kuvin pentru „The Sun“.

Prințul Andrew era un cunoscut apropiat al lui Jeffrey Epstein.

Johanna Sjoberg a susținut că acesta apucat-o de sân în 2001, la reședința din New York a lui Epstein, potrivit documentelor judecătorești.

Documentele nesigilate dezvăluie că Andrew ar fi atins-o pe Johanna când au pozat pentru o fotografie.

În mărturia sa, Johanna a spus că Andrew și Virginia Giuffre – fosta Virginia Roberts – erau așezate pe o canapea cu o păpușă cu chipul prințului Andrew în poală.

Aproape 2.000 de pagini dintr-un proces au fost lansate într-un caz de defăimare care a implicat-o pe doamna Giuffre, care în 2015 a pretins că Andrew s-a culcat cu ea de trei ori, iar Ghislaine Maxwell, fosta iubită a lui Epstein, știa. Prințul a negat cu tărie că a făcut sex cu ea, la Londra și New York, la 17 ani, precum și un an mai târziu, la o orgie pe insula privată a lui Epstein din Insulele Virgine.

Un alt document descrie o presupusă întâlnire sexuală între doamna Giuffre, acum 35 de ani, și Andrew într-o cadă.

 

Epstein dorea să plătească o „sclavă sexuală“ minoră, doamna Giuffre, să poarte în pântece un copil pentru el, se arată în documentele-șoc de la instanță.

Se pare că magnatul i-a oferit adolescentei un conac și o indemnizație lunară pentru a valida un astfel de acord.

Doamna Giuffre susține că miliardarul american a început să abuzeze de ea la 15 ani.

Femeia, în vârstă de 35 de ani acum, susține că a fost avertizată că dacă îl va părăsi vreodată pe Epstein, va trebui să semneze predarea copilului către el și prietena sa de atunci, Ghislaine Maxwell.

Doamna Giuffre a spus că avea vârsta de 18 sau 19 ani când Epstein a făcut propunerea sa bizară pentru copil.

 

New York Times: Jeffrey Epstein spera să însămânțeze rasa umană cu ADN-ul său

De-a lungul anilor, Epstein s-a destăinuit oamenilor de știință despre gândirea sa, potrivit mărturiei a patru persoane, deși nu există dovezi că aceasta a fost dusă la bun sfârșit.

Viziunea lui Epstein reflecta fascinația sa de mult timp pentru ceea ce a devenit cunoscut sub numele de transhumanism: știința îmbunătățirii populației umane prin tehnologii precum inginerie genetică și inteligență artificială. Criticii au asociat transhumanismul cu o versiune modernă a eugeniei, domeniul discreditat al îmbunătățirii rasei umane prin reproducere controlată.

Epstein, care a fost acuzat, în iulie, de traficul sexual de fete de 14 ani, era un „iluzionist“ în serie: a mințit despre identitățile clienților săi, despre averea sa, priceperea financiară, realizările personale. Dar a reușit să-și utilizeze conexiunile și carisma pentru a cultiva relații valoroase cu lideri de afaceri și politici.

 

 

Cele mai citite

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei care se ocupă de cazul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară a trimis o propunere pentru suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la încheierea procedurilor disciplinare, în data de...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă