19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMETEO. În următoarele zile se întoarce canicula

METEO. În următoarele zile se întoarce canicula

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, joi și vineri, vremea va fi călduroasă, în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi în creştere, în special, în regiunile vestice şi de sud-vest unde, local, va fi caniculă.

La București, vremea va fi in continuare călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 32…33 de grade. Cerul va fi variabil la senin, iar vantul va sufla slab pană la moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade, usor mai scăzută in zona periferică a orasului.

Joi, în țară, cerul va fi variabil, cu innorări, averse, descărcări electrice si conditii de grindină, după-amiaza si seara, pe arii restranse in zona montană si cu totul izolat in dealurile subcarpatice. Vantul va sufla slab si moderat.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 30 si 36 de grade, usor mai scăzute pe litoral, in depresiunile intramontane si in Subcarpatii Getici, unde se vor inregistra 27…29 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse, in general, intre 11 si 22 de grade.

Vineri, vremea se va mentine călduroasă in majoritatea regiunilor, caniculară in orele după-amiezii in vestul si sud-vestul tării si izolat in rest, iar disconfortul termic va fi in crestere. Cerul va fi variabil, cu unele innorări după-amiaza si seara, in special, in zona de munte, unde doar izolat si trecător vor fi averse si descărcări electrice.

Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor avea valori de la 28 de grade pe litoral, pană in jurul a 37 de grade in Campia de Vest, iar cele minime se vor incadra, in general, intre 14 si 23 de grade.

Cele mai citite

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă