13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMeteorologii au emis un cod galben de viscol pentru 16 județe și...

Meteorologii au emis un cod galben de viscol pentru 16 județe și municipiul București

Meteorologii au emis un cod galben de viscol în 16 judeţe şi în Bucureşti valabil până duminică după-amiază. În Banat şi Muntenia viteza vântului va depăşi la rafală 90 de kilometri pe oră.

În judeţul Caraş-Severin se vor semnala, până la ora 10,00, intensificări ale vântului la munte, care la altitudini de peste 1.700 de metri la rafală vor atinge şi depăşi 80-90 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada şi diminunând vizibilitatea.

În judeţele Argeş şi Dâmboviţa se vor semnala, până la ora 13,00, intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi 80-90 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada şi diminunând vizibilitatea. Judeţele Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea se află sub avertizare cod galben până la ora 12,00, semnalându-se intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 70…80 km/h şi ninsoare viscolită ce determină reducerea vizibilităţii sub 100 de metri.

Judeţele Vrancea, Bacău, Neamţ şi Suceava sunt sub cod galben până la ora 14,00 şi se va înregistra ninsoarea însoţită de vânt, cu viteze la rafală ce vor atinge şi depăşi de 50-70 km/h, care va determina scăderea vizibilităţii sub 100 de metri. De asemenea, în judeţele Buzău, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Prahova şi Giurgiu se vor semnala, până la ora 13,00, intensificări ale vântului care vor atinge viteze la rafală de 55 – 65 km/h.

Capitala se află sub averizare cod galben până la ora 13,00 şi se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge temporar viteze la rafală de 55 – 60 km/h.

Cele mai citite

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă