20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSâmbătă și duminică va fi din ce în ce mai cald. Temperaturile...

Sâmbătă și duminică va fi din ce în ce mai cald. Temperaturile vor urca până la 37 de grade

În acest weekend, în România va fi din ce în ce mai cald, iar duminică se așteaptă un regim canicular, în majoritatea regiunilor, cu temperaturi ce vor atinge 37 de grade Celsius, informează vineri Agerpres.

Pe de altă parte, indicele de temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, a declarat, vineri, Adrian Boariu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

âmbătă, 24 iunie, în țară, vremea va fi în general frumoasă, iar din punct de vedere termic apropiată de normalul perioadei în nord, centru și est, unde temperatura aerului va marca o scădere față de ziua de astăzi.

'După-amiază, local în Olteni și sud-vestul Munteniei va fi caniculă și indicele de temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități. În cursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Maramureș, Moldova și la munte, unde cu totul izolat vor fi condiții de ploi de scurtă durată și descărcări electrice. În noaptea de sâmbătă spre duminică cerul se va degaja în toate regiunile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în extremitatea estică, nord-estică și de sud-vest a țării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 și 36 de grade Celsius, iar cele minime în noaptea de sâmbătă spre duminică, vor avea valori de la 8-9 grade, în depresiunile Carpaților Orientali, la 21-22 de grade în dealurile de vest și pe litoral', a menționat Boariu.

Tot sâmbătă, în București, vremea va fi predominant frumoasă și călduroasă, cu o temperatură maximă ce va ajunge în jurul valorii de 33 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura minimă va fi de 16 — 18 grade Celsius.

De asemenea, pe litoral va fi o vreme frumoasă, cu cer mai mult senin dimineața și noaptea și temperaturi maxime cuprinse între 26 și 28 de grade și minime între 20 și 22 de grade.

La munte, vremea va fi în general frumoasă, cerul va fi variabil cu înnorări temporare după-amiaza, iar izolat vor fi ploi de scurtă durată.

'Duminică, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară după-amiază în Banat și Oltenia, local în Muntenia și izolat în sudul Crișanei și restul Transilvaniei, unde indicele de temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități. În vestul și nord-vestul țării, cerul va avea înnorări temporare accentuate, iar local vor fi averse însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător și izolat cu aspect de vijelie. Pe suprafețe mici vor fi căderi de grindină și cantități de apă însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și mai mult senin dimineața. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 37 de grade', a afirmat Adrian Boariu.

Conform prognozei, duminică, pe litoral va fi o vreme frumoasă, cu cer mai mult senin și o temperatură în aer între 29 și 31 de grade.

De asemenea, în zona montană, vremea va fi, în general, frumoasă cu cer variabil, în special în zona Munților Apuseni și zona Carpaților Orientali, unde vor fi înnorări temporare accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă