13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSe anunță cod galben de viscol în șapte județe

Se anunță cod galben de viscol în șapte județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenționare tip cod galben de viscol în zona montană din șapte județe, valabilă pe durata zilei de joi.

Simultan a fost emisă o informare de precipitații mixte, polei și vânt la nivelul întregii țări, valabilă din noaptea de miercuri spre joi.

Astfel, pe data de 30 noiembrie, în intervalul orar 6:00 — 22:00, va fi în vigoare un cod galben de vreme rea. În județul Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Sibiu, Alba și Hunedoara, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze ce vor depăși la rafală 70 — 80 kilometri/oră, iar pe creste 90 kilometri/oră.

La altitudini mari se va depune un strat consistent de zăpadă, iar ninsoarea va fi viscolită.

De asemenea, în intervalul 30 noiembrie, ora 2:00 — 1 decembrie, ora 2:00, prognoza meteo arată că la munte vântul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor depăși 60 — 65 km/h. La altitudini mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei precipitațiile vor fi mixte și se va forma polei.

Totodată, intensificări temporare ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari în Banat și pe litoral, de până la 60 — 70 km/h.

În Banat, Crișana și Maramureș, în cea mai mare parte a Olteniei, în nord-vestul Munteniei și local în Transilvania va ploua, cantitățile de apă vor depăși 15 — 20 de litri/metrul pătrat și, izolat, 30 de litri/metrul pătrat, iar pe spații restrânse se va semnala polei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă