9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMmebru CSM, vot pentru invalidarea concursului de selecție a șefului Inspecției Judiciare

Mmebru CSM, vot pentru invalidarea concursului de selecție a șefului Inspecției Judiciare

“Voi vota pentru invalidare, pentru că, din punctul meu de vedere, nu s-au respectat dispoziţiile regulamentare şi legale. Comisia de concurs nu are temei regulamentar sau legal să impună barem şi să impună notă minimă şi să impună subcriterii unor criterii stabilite de regulament. (…) Noi, membrii CSM, am stabilit cele cinci criterii de evaluare a candidatului. Din cele cinci, comisia de concurs, fără a avea acest drept în actul secundar, a stabilit cinci subcriterii la toate criteriile regulamentare. De ce nu aţi stabilit şase sau de ce nu aţi stabilit patru? Stabilirea acestor subcriterii a făcut astfel încât nota minimă pentru fiecare criteriu să nu poată fi mai mică de 5 şi nota cumulată să nu fie mai mică de 20”, a explicat Mateescu, în şedinţa Plenului CSM.

El a adăugat că 55% dintre judecătorii cercetaţi disciplinar de Inspecţia Judiciară au fost “spălaţi” de către Justiţie.

“Mi-ar fi plăcut foarte mult să se antameze mai apăsat, mai asumat, chestiunea statistică foarte gravă din cadrul Inspecţiei cu referire la acţiunile disciplinare formulate împotriva judecătorilor. 55% judecătorii trimişi în judecată disciplinară în anul 2017 au fost ‘spălaţi’ – cum li se spune în presă -, s-a constatat de Justiţie, de Secţia pentru judecători sau de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că acţiunile disciplinare nu sunt întemeiate”, a precizat judecătorul.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat în discuţie, miercuri, validarea rezultatelor concursului pentru numirea în funcţia de inspector-şef al Inspecţiei Judiciare.

Pe 28 martie, judecătorul Lucian Netejoru a câştigat concursul de la CSM pentru încă un mandat la şefia Inspecţiei Judiciare.

El a susţinut interviul în faţa unei comisii, din care a făcut parte şi şefa CSM, Lia Savonea.

Netejoru a fost singurul candidat şi a obţinut punctaj maxim – 100 de puncte.

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....
Ultima oră
Pe aceeași temă