14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPMB: Podul Constanţa va fi reabilitat

PMB: Podul Constanţa va fi reabilitat

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat,miercuri, la sediul PMB, împreună cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi directorul general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Constantin Axinia, un protocol de colaborare pentru reabilitarea unor obiective de infrastructură din Capitală, printre care se numără şi podul Constanţa, potrivit unui comunicat transmis de PMB.

,,Prin semnarea acestui protocol Primăria Capitalei şi autorităţile centrale se angajează să colaboreze pentru demararea, de urgenţă, a unor obiective de investiţie comune, cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, în special în cazul celor care necesită intervenţii urgente. Astfel, facem paşi concreţi pentru reabilitarea unor obiective de infrastructură din Capitală, care necesită avize şi aprobări atât din partea autorităţilor centrale cât şi din partea Primăriei Capitalei. Vom constitui grupuri de lucru cu participarea specialiştilor de la cele două instituţii, ceea ce va duce, cu certitudine, la deblocarea unor situaţii care trenează de ani de zile. Unul dintre obiectivele care vor intra de urgenţă în reparaţii este podul Constanţa”, a declarat Gabriela Firea.

Potrivit ministrului Cuc, termenul de finalizare al lucrarilor este de 2-3 luni, şi se va lucra în special în timpul nopţii, pentru a nu afecta traficul rutier din zonă.

“Vom da zilele următoare ordin de începere a lucrărilor de punere în siguranţă a podului Constanţa, obiectiv de infrastructură aflat într-o stare de degradare avansată. Vom începe cu partea de suprastructură, iar apoi vom putea începe lucrările de modernizare a podului. Termenul de finalizare este de 2-3 luni, şi se va lucra în special în timpul nopţii, pentru a nu afecta traficul rutier’’, a afirmat acesta.

 
De asemenea, primarul Daniel Tudorache, prezent şi el la întâlnire, a dat asigurări că instituţia pe care o conduce va contribui cu tot ceea ce este necesar pentru că lucrările să poată fi demarate de urgenţă, iar acest obiectiv să fie pus în siguranţă.

Potrivit lui Firea, datorită semnării acestui protocol, lucrările de modernizare capitală a podului realizate de ministerul Transporturilor se vor putea desfăşura în coordonare cu proiectul primăriei Capitalei, de reconfigurare şi sistematizare a arterei care subtraversează podul Constanţa.

În cadrul întâlnirii, aceasta a reiterat solicitarea către ministerul Transporturilor de a modifica orarul trenurilor care traversează Bucureştiul, îndeosebi în zona de Nord, şi care, în prezent, creează importante blocaje în trafic.

Cele mai citite

Silvestru Șoșoacă, dezvăluiri despre legăturile Dianei Șoșoacă cu Rusia lui Vladimir Putin

Într-un interviu acordat Antena 3, Silvestru Șoșoacă, soțul Dianei Șoșoacă, a vorbit despre divorț, dar și despre legăturile acesteia cu Rusia. Bărbatul a dezvăluit...

Viceprimar al sectorului 3, plângere la DNA, împotriva lui Robert Negoiță

Lucian Judele, viceprimarul Sectorului 3, a mers, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a depus o plângere împotriva lui Robert Negoiţă, pe care...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...
Ultima oră
Pe aceeași temă