16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPrimăria Bucureşti ar ditribui la 120.000 de elevi două volume de istorie...

Primăria Bucureşti ar ditribui la 120.000 de elevi două volume de istorie ilustrată a României

Cărţile vor fi oferite elevilor cu ocazia zilei de 1 Decembrie, când România sărbătoreşte Centenarul. Valoarea proiectului depăşeşte 2,5 milioane de lei, informează News.ro.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de săptămâna viitoare se află un proiect privind cooperarea între municipiul Bucureşti, prin Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive – PROEDUS şi Asociaţia Culturală Ludmila Vidraşcu, în vederea finanţării şi realizării în comun a proiectului “Centenarul Marii Uniri explicat tinerilor”.

“Scopul şi obiectivele proiectului «Centenarul Marii Uniri explicat tinerilor» este de a promova în rândul elevilor bucureşteni evenimentele pe care le-a traversat România pe parcursul ultimelor 100 de ani”, se arată în proiectul de hotărâre.

Proiectul îşi propune editarea şi distribuirea a două cărţi: Istoria Ilustrată a României pentru elevi, autoare Magda Stan şi Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri, autor Ioan Aurel Pop (preşedintele Academiei Române).

“De asemenea, tot în cadrul proiectului, sub genericul «Pe urmele istoriei neamului» se doreşte desfăşurarea unei caravane itinerantă în minim 20 de instituţii şcolare din Bucureşti, la care vor participa personalităţi ale vieţii academice şi culturale româneşti, care le vor vorbi elevilor despre impactul Marii Uniri asupra statului român modern şi a istoriei Europei”, prevede documentul.

În cadrul proiectului vor fi distribuite către 120.000 de elevi din aceste două cărţi. Astfel, 58.000 de elevi de gimnaziu vor primi Istoria Ilustrată a Românilor pentru elevi, iar 62.000 de elevi de liceu vor primi câte un exemplar al volumului Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri. Aceste cărţi vor fi date elevilor cu ocazia zilei de 1 Decembrie 2018.

Cele mai citite

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă