7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialGabriela Firea neagă evidența și spune că Revoluția fiscală nu va afecta...

Gabriela Firea neagă evidența și spune că Revoluția fiscală nu va afecta bugetul Primăriei Capitalei

Revoluția fiscală nu va aduce niciun prejudiciu Primăriei Capitalei și nici bucureștenilor, scrie primarul general Gabriela Firea într-o postare publicată duminică pe pagina sa de Facebook.

Ea precizează că toate proiectele de infrastructură începute vor fi finalizate la termen și, totodată, vor începe altele noi: parcări, poduri, pasaje, supralărgiri, sală polivalentă, sală de concerte, locuințe pentru tineri și cazuri sociale, piste de biciclete, săli de sport și bazine.

"Suma care nu se va mai încasa din cauza modificărilor aduse Codului Fiscal va fi recuperată integral prin creșterea procentului din cotele defalcate și echilibrări bugetare, așa cum am stabilit împreună cu premierul și ministrul de finanțe, fapt anunțat public", susține Firea.

Ea îi acuză pe consilierii generali ai opoziției că răspândesc informații "mincinoase și ipocrite". "Când fostul PDL și PNL conduceau destinele bucureștenilor, nu le-a păsat de hemoragiile din bugetul local făcute de firmele lor de casă, abonate la Primăria Generală. Nu au făcut eforturi pentru realizarea infrastructurii Capitalei — de aceea acum luptăm pentru recuperarea întârzierilor — și nu au făcut nici cel mai mic gest pentru a pune capăt dezmățului pe bani publici, în interesul firmelor căpușă, în instituții subordonate ale Primăriei Generale, cum ar fi: RADET, Administrația Lacuri Parcuri, Administrația Străzilor, Administrația Cimitirelor, Administrația Monumentelor etc.", arată Firea.

Ea adaugă că opoziția constructivă înseamnă să propui proiecte benefice bucureștenilor și să încerci să repari greșelile din trecut și afirmă că, "din păcate, consilierii generali ai Opoziției nu fac decât să stea pe margine și să fluiere a pagubă". "Din fericire, însă, oamenii nu pot fi păcăliți atât de ușor, ei putând face lesne diferența între cei care muncesc în folosul lor și demagogia celor care doar critică. Îi asigur pe bucureșteni că mă voi implica astfel încât Bugetul Capitalei să nu sufere, iar banii să fie folosiți eficient. Scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% va aduce mai mulți bani familiilor de români, ceea ce nu poate decât să mă bucure", mai scrie Firea pe Facebook.

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă