13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiRecord pentru un tablou semnat de René Magritte

Record pentru un tablou semnat de René Magritte

”Le principe du plaisir” a detronat ”La corde sensible”, lucrare vândută la sfârşitul lunii februarie 2017 la Londra pentru 14,4 milioane de lire sterline (comisioane şi taxe incluse), respectiv 17,9 milioane de dolari.

Valoarea pânzei fusese estimată între 15 şi 20 de milioane de dolari de Sotheby’s, care a declarat că şapte colecţionari diferiţi au licitat pentru acest tablou, un număr neobişnuit de mare.

Şi alte lucrări au fost vândute cu sume ce au depăşit valoarea iniţială estimată, printre acestea numărându-se tabloul ”Improvisation on mahogany”, semnat de pictorul de origine rusă Vassily Kandinsky, adjudecat cu 24,2 milioane de dolari după ce fusese estimat de Sotheby’s între 15 şi 20 de milioane de dolari.

Punctul culminant al vânzării, licitaţia unei opere de Marsden Hartley, considerată una dintre primele lucrări în totalitate abstracte din istoria artei americane, nu şi-a găsit un cumpărător. Pictura “Pre-War Pageant”, realizată pe durata unei şederi prelungite în Berlin, a fost estimată la 30 de milioane de dolari, de aproape cinci ori peste recordul actual stabilit de o operă a artistului american – ”Lighthouse” (6,3 milioane de dolari), la o licitaţie organizată în 2008 de casa Christie’s la New York.

Duminică, ”Coin de jardin avec papillons” de Vincent Van Gogh, cu o valoare estimată la 40 de milioane de dolari, a rămas în continuare la proprietarul său la sfârşitul licitaţiei organizată de Christie’s, dedicată impresionismului şi artei moderne. După eveniment, casa de licitaţii s-a arătat totuşi încrezătoare că această reprezentare a unui colţ din grădina Asnieres, din perioada pariziană a lui Van Gogh, îşi va găsi un cumpărător.

Vânzările continuă până joi seara.

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă