8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiScandal internațional cu patroni bulgari de case de pariuri si cazinouri in...

Scandal internațional cu patroni bulgari de case de pariuri si cazinouri in România

Aparent, cei  trei sunt combinați într-o serie de afaceri ilegale, inclusiv scenarii de pariuri online nereglementate, spălare de bani și evaziuni fiscale. Scandalul se dovedește a fi atât de masiv încât nu mai încadrează granițele bulgare și se răspândește în țări precum Malta, Marea Britanie, Italia, Grecia și acum și România. După cum devine clar, Naydenovs au licență de jocuri de noroc și operează pe piața locală, precum și cu cazinouri situate în două orașe românești.

După obținerea licenței de jocuri de noroc pentru piața românească, cazinourile Efbet s-au înființat oficial în 2018 cu șapte săli de jocuri offline – șase în București și una în orașul românesc Târgoviște. Cu toate acestea, în spatele fațadei unui „doar o altă casă de pariuri” există un număr extrem de mare de scheme REALE pentru pariuri FAKE și spălare de bani prin jocuri de noroc offline și online. Evident, băieții Naydenov organizează de ani buni pariuri sportive prin intermediul platformei lor de joc. După mai multe inspecții ale Agenției de Stat pentru Securitate Națională (SANS) și a instituțiilor financiare din Bulgaria, proprietarii Efbet sunt acum cercetați de serviciile oficiale din alte patru țări – Italia, Grecia, Anglia și Malta. Întrebarea de aici este: când vor fi anchetați și în România și câți bani au reușit să ascundă instituțiilor românești și Agenției Naționale a Veniturilor?

Prima operație împotriva crimelor familiei Naydenov și a afacerii lor a avut loc pe 4 octombrie, când agenții speciali bulgari și-au forțat drumul spre sediul Efbet din Sofia. Valul de acoperire mass-media după aceea a inundat nu numai site-urile bulgare, dar și o mulțime de străine. La doar câteva ore după atacul neașteptat, jurnaliștii bulgari au dezvăluit o serie de crime organizate și scheme de corupție din care face parte Stefan Naydenov și fiii săi. Site-uri precum www.trud.bg și www.24hours.bg au legat familia Naydenov de evaziuni fiscale, crime și chiar probleme referitoare la politica de confidențialitate, precum prelucrarea și comercializarea datelor cu caracter personal ale clienților lor cu companii din străinătate.

                                                                             Cvetomir Naydenov susținând echipa sa preferată cu huliganii

Potrivit jurnaliștilor englezi care scriu pentru http://www.theleader.info/2019/11/20/the-biggest-online-gambling-bosses-in-bulgaria-linked-to-racist-scandals-during-football-match-money-laundering/, proprietarii Efbet nu sunt doar infractori din punct de vedere al evaziunilor fiscale și al spălării banilor, dar sunt, de asemenea, principalele figuri din spatele huliganismului organizat și al multor scandaluri de fotbal din țara lor, inclusiv cea mai recentă care a atins mass-media – calificativul dintre Bulgaria și Anglia la Euro20.

Drama jocurilor de noroc a fost reflectată de ziarele italiene prea curând după ce proprietarii au obținut licența italiană Efbet și au început să funcționeze acolo. Pe https://urbanpost.it/efbet-arriva-in-italia-il-controverso-colosso-bulgaro-con-licenza-per-operare-in-italia/, de exemplu, jurnaliștii pun în lumină legătura dintre Naydenovs și spălarea banilor prin intermediul pariurilor online și fixarea meciurilor și au subliniat în continuare că cei mai mari șefi de jocuri de noroc online din Bulgaria au fost investigați de autoritățile bulgare. . De asemenea, este indicat faptul că în prezent sunt efectuate investigații similare de către autoritățile italiene, care leagă bulgarii de mafia italiană din Sicilia și Milano.

Scandalurile au fost acoperite chiar și în Grecia. După ce Stefan, Boyan și Tsvetomir Naydenovs au devenit ținte pentru investigații acolo, media online greacă eladanews.gr a ​​publicat un videoclip scandalos în urmă cu câteva săptămâni, care a dezvăluit sălile de jocuri Efbet gestionate ilegal la Atena. Jocurile de noroc sunt organizate în săli secrete din capitala greacă și doar puțini oameni știu despre asta. Din videoclip a devenit 

clar că o persoană nouă poate intra în spații doar dacă un client vechi de încredere a recomandat noul venit proprietarilor în avans. Potrivit reporterilor care au scris despre caz, în Atena existau cel puțin 5 săli ilegale secrete Efbet, precum și mai multe în Volos, Salonic și Kavala.

După ce frații Tsvetomir și Boyan Naydenovs au fost acuzați că fac parte din mafia italiană, canalele media locale s-au implicat, de asemenea,  în scandal. Unele dintre site-urile italiene au raportat că Ștefan Naydenov a făcut parte din serviciile secrete comuniste din țara sa. A operat sub pseudonimul „Nikolov” și a fost recrutat de ofițerul de securitate de stat Kr. Krastev în 1980. În ciuda faptului că atenția jurnaliștilor din Italia a fost ușor diferită, a subliniat în continuare că problema cu Naydenovs ar putea fi chiar mai mare decât am crezut.

                                       Cei doi frați Naydenov cu părintele lor Ștefan, de asemenea, cunoscuți ca agent Nikolov

 

Cu toate aceste acuzații, investigații și dezvăluiri în Bulgaria, Grecia, Italia, Malta și Marea Britanie, vor reacționa și agențiile românești? Care vor fi consecințele pentru familia Naydenov și Efbet? Va rămâne compania bulgară de jocuri de noroc fără licență online? Probabil că vom afla în lunile următoare.

 

Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Dan Barna: „PNL-ul a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”

Vicepreşedintele USR Dan Barna a afirmat, luni, la Ploieşti, că PNL-ul pe care îl ştiau cei care credeau în democraţie şi în drumul european...
Ultima oră
Pe aceeași temă