11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiVâlcea: Opt persoane, arestate pentru trafic de droguri

Vâlcea: Opt persoane, arestate pentru trafic de droguri

Potrivit deciziei magistraţilor Tribunalului Vâlcea, cei opt suspecţi sunt toţi din Vâlcea şi au fost trimişi după gratii pentru 30 de zile, după ce la domiciliile lor anchetatorii au descoperit cinci plantaţii de cannabis şi alte droguri a căror valoare a fost estimată la 500.000 de euro.

“Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea. În baza art. 226 Cod de procedură penală raportat la art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală; dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14.08.2019 şi până la data de 12.09.2019 inclusiv, a inculpaţilor: Morun Eusebiu ; Dumitraşcu Petre Valerian; Dumitraşcu Andrei Constantin; Dumitraşcu George Adrian; Rădescu Mihai – Răzvan; Anghel Constantin; Diaconescu Alexandru; Ciutacu Gheorghe Cristian”, se arată în minuta instanţei vâlcene.

Cei opt bărbaţi sunt bănuiţi ar face parte dintr-un grup infracţional organizat care, începând cu luna mai 2019, ar fi înfiinţat mai multe culturi de cannabis, în vederea obţinerii unor cantităţi importante de droguri pe care intenţionau să le comercializeze în localităţi din Vâlcea.

“În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a reţinut faptul că cei doi lideri ai grupului infracţional au racolat prin intermediari un număr de 4 suspecţi care pentru a obţine un câştig financiar rapid, au acceptat ca începând cu luna iunie 2019 să înfiinţeze culturi de cannabis, constând în 150-200 plante, la imobilele deţinute de către aceştia pe raza judeţului Vâlcea. Aceste imobile erau situate în zone izolate şi greu accesibile, pentru a evita depistarea activităţii ilicite desfăşurate. Creşterea şi îngrijirea plantelor a fost realizată de către membrii grupării, sub supravegherea celor doi lideri, care ulterior au procedat la punerea în vânzare a cantităţilor de cannabis pe piaţa ilicită din municipiul Râmnicu Vâlcea şi a altor localităţi”, au transmis, joi, reprezentanţii DIIICOT.

Poliţiştii vâlceni, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au descins joi la domiciliile aceste persoane, în urma percheziţiilor fiind identificate 5 culturi outdoor de canabis, constituite cu peste 668 de plante în diferite stadii de dezvoltare, 1,5 kilograme cannabis, 20 de comprimate ecstasy, două ţigarete confecţionate artizanal, 7 grindere, recipiente cu urme de fragmente vegetale, 39 de telefoane mobile şi 18 cartele S.I.M., 5 laptop-uri, 3 stick-uri de memorie, 2 carduri S.D., suma de 400 de euro şi 4.480 de lei, autoturisme şi alte bunuri ce urmează să fie folosite pentru continuarea anchetei. În urma percheziţiilor, 16 persoane au fost aduse la audieri, dintre acestea opt fiind reţinute şi prezentate judecătorilor Tribunalului Vâlcea cu propunerea de arestare preventivă.

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...
Ultima oră
Pe aceeași temă