15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiVictor Ponta, și-a văzut visul împlinit. Realitatea Tv s-a închis, însă continuă...

Victor Ponta, și-a văzut visul împlinit. Realitatea Tv s-a închis, însă continuă cu Plus.

Procurorul Victor Ponta ajuns prim ministru al României s-a îngrijit de ce știa el, cel mai bine: pumnul în gura libertății, și, nu a oricui, ci chiar a presei. Astfel a dat atacul la Mediafax, Realitatea și România Liberă.
Jurnaliști cu vocație și evident mereu incomozi, o vor lua iar de la 0…pe Realitatea Plus, a anunțat Cosmin Gușă, în această seară:

„Povestea Realitatea” merge mai departe. Realitatea TV devine „Realitatea Plus” și rămâne în prima linie. Prima televiziune de știri și-a luat rămas bun în seara de miercuri, 30 octombrie 2019, și a spus bun venit noii televiziuni „Realitatea Plus”. Reporteri, realizatori, prezentatori, redactori, editori şi operatori și-au spus poveștile și au „scris” în direct ultimele minute de emisie a primei televiziuni de știri din România. Mesajul lor: „Rămânem aceiași. Rămânem în prima linie!”. „Împreună vom fi pe plus!” – motto-ul echipei Realitatea Plus.

Într-un mesaj emoționant, ieri, la aflarea veștii că CNA, nu a mai prelungit licența Realitatea Tv, Denise Rifai, care a ținut batalionul sus, în ultimele și cele mai grele momente ale Realității și-a luat Adio de la ,,cel mai frumos proiect din România”.

Fața hâdă a politicii românești,s-a descoperit cu totul Marți,când s-a aflat că au votat trimiterea primei televiziuni de știri la ,,la lada de gunoi a istoriei” vorba lui Rareș Bogdan.
 
 

,,Realitatea TV se închide. 
Mâine la ora 00.00 ne vor sista emisia definitiv.
E cel mai frumos proiect care a existat în România și totodată, cea mai frumoasă parte din viața mea și m- aș reangaja aici la infinit. Și sunt cele mai dureroase cuvinte pe care le las aici. 
Cu RealitateaTV în inima” a scris pe contul său de socializare, Denise Rifai, jurnalist Realitatea TV.
 
Prima televiziune de știri din România, lansată în toamna lui 2001, și-a încetat emisia, miercuri, 30 octombrie.

Consiliul Național al Audiovizualului nu i-a prelungit licența de emisie postului TV, Realitatea TV. Patru voturi au fost pentru prelungirea licenței, din cei zece membri prezenți, deși era nevoie de cel puțin șase pentru ca cererea să fie admisă.

Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis și Răsvan Popescu au fost pentru. Împotrivă au fost: Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălașa, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu.

Într-o postare amplă pe pagina sa de Facebook, Narcisa Iorga, fost membru CNA, descrie cum s-a ajuns la situația aceasta:

“În noiembrie 2012, Victor Ponta emite o ordonanță de urgență prin care modifică Legea audiovizualului, lege organică. (…) Pentru orice modificare adusă acestei legi, CNA trebuie consultat. (…) Împreună cu alți patru colegi din CNA, am reacționat imediat, catalogând un abuz demersul lui Ponta.(…) Ponta a dat înapoi, declarând că OUG n-a fost publicată în Monitorul oficial, că mai trebuie să fie avizată de Ministerul Justiției și alte instituții. Totuși, anunțul fusese făcut în conferință de presă, de către purtătorul de cuvânt Andrei Zaharescu, de la pupitrul Guvernului. Evident, era o o minciună marca Ponta. Ordonanța fusese adoptată, dar a renunțat s-o mai publice”, scrie Narcisa Iorga.
Narcisa Iorga mai spune că Victor Ponta, care era premier la acea vreme ,,a revenit în aprilie 2013, când a emis o altă ordonanță, tot fără să consulte CNA. A introdus articolul referitor la retragerea licenței audiovizuale pentru posturile de televiziune aflate în insolvență, pe lângă articolele care vizau scoaterea firmelor de publicitate ca intermediari în audiovizual. (…) Ordonanța intră însă în vigoare. Totuși, CNA nu avea niciun fel de atribuții în privința insolvenței. Pe 2 octombrie 2013, Ponta mai dă o ordonanță de urgență privind procedurile de prevenire a insolvenței, care prevedea suspendarea licențelor audiovizuale în cazul societăților comerciale care intră în procedură de insolvență”, continuă fosta membră a CNA.
,,Ordonanța a fost contestată la Curtea Constituțională și după numai o săptămână, a fost declarată neconstituțională. Toată tărășenia a fost menționată în raportul FreeEx din 2014. Așadar, subliniez faptul că Realitatea TV își pierde azi licența pe baza unui articol declarat neconstituțional într-o OUG adoptată cu dedicație”, mai scrie Narcisa Iorga.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă