22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăAldineAnisie introduce primul tren de mare viteză 100% românesc. Cu el vor...

Anisie introduce primul tren de mare viteză 100% românesc. Cu el vor trece elevii prin școală

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, s-a gândit astfel să crească aceste condiții aprige ce determină performanțele elevilor.

Șefa Învățământului este convinsă că elevii nu au nevoie nici de un program de mers la școală. De aceea a venit cu idei inovative în proiectul de Ordin privind structura anului școlar 2020 – 2021.

Astfel, conform noii structuri, vacanța elevilor intră în anul școlar și anul școlar intră în vacanță.

Specialiștii aduși de Partidul Național Liberal (PNL) în Ministerul Educației, pentru a o consilia pe Monica Anisie, au realizat că și în școala românească se poate aplica un principiu ce a dat roade de-a lungul timpului: pauzele lungi și dese, cheia marilor succese (succesuri, dacă este să cităm un mare clasic în viață, un alt exemplu al performanței reformelor din Educație, din ultimii treizeci de ani).

Același proiect însă, nu le permite elevilor nici o pauză suficientă unei recuperări necesare pentru a reintra în procesul de învățare.

Este o performanță unică, cel puțin în Europa, pe care ministerul român al Educației este foarte aproape să o obțină, grație proiectului Monicăi Anisie.

Din nou, statul român poate stabili un record care să uimească întreaga lume. Printr-un singur calendar, elevii din România ar putea avea și școală lungă și fragmentată și, pe același model, și vacanțele.

Articolul integral este disponibil pe Academia Cațavencu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Vin ploile și scad temperaturile! Prognoza meteo pe regiuni, până pe 28 aprilie

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza de specialitate, valabilă până pe 28 aprilie 2024. Astfel, în perioada următoare, vremea...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Trafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

La data de 15 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au luat o...
Ultima oră
Pe aceeași temă