6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportAtletismÎn Brazilia s-a descoperit un ansamblu format din blocuri de piatră, similar...

În Brazilia s-a descoperit un ansamblu format din blocuri de piatră, similar celui de la Stonehenge. Construcția este veche de o mie de ani

În jungla Amazonului s-a confirmat existența unui ansamblu megalitic de forma unui cerc, similar celui de la Stonehenge (Anglia), informează publicația britanică Daily Mail.

Construcția din Brazilia, cu o vechime estimată la o mie de ani, se află în zona localității Rego Grande din statul Amapá.

Despre existența în junglă a acestor construcții se știe încă din secolul XIX, dar cercetările științifice, care au inclus și excavații, au început abia în anul 2005. Specialiștii consideră că ansamblul megalitic din Amazonia a servit la ritualuri religioase, precum și la observații astronomice.

Brazilienii compară construcțiile descoperite la Rego Grande cu ansamblul celebru de la Stonehenge, din zona localității Wiltshire (Anglia). Ansamblul megalitic din Brazilia este format din 127 de blocuri de granit, fiecare dintre ele având circa patru metri înălțime și o greutate de câteva tone.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă