22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăAldineLecția de religie aplicată în fotbalul românesc. Pilda patronului risipitor, Gigi Becali

Lecția de religie aplicată în fotbalul românesc. Pilda patronului risipitor, Gigi Becali

Patru ani fără titlu, doi ani fără calificare în grupele unei competiții europene și procesele pierdute cu asupritorul Talpan sunt cele mai dureroase pilde pe care le-a suportat Nea`Gigi și din care nu a învățat mai nimic. Cum Dumnezeu nu vrea răul păcătosului, ci îndreptarea acestuia, Becali este pe punctul de a aduce ceva cu totul inedit în religie, dacă în fotbal nu prea i-a mai ieșit: pilda patronului risipitor.

După ce i-a primit la el la palat ca pe copiii lui pe Denis Alibec și Constantin Budescu, aceștia i-au frânt inima oierului primordial. Le-a dat brânza pe care nici Messi și nici Ronaldo nu o visează. Le-a dat sarmale și le-a permis să guste din sângele Mântuitorului cum niciun jucător din istoria FCSB-ului nu a făcut-o vreodată, cu excepția lui Gabriel Îmbătamaș. Iar acum, cei doi au devenit cel mai letal cuplu din Liga 1 și sunt gata să îl priveze pe Becali de încă un nou trofeu, la Astra Giurgiu.

Alibec a reușit să își treacă în cont până acum opt goluri și cinci pase decisive, în actualul sezon al Ligii 1. Budescu s-a apropiat de o cifră malefică, care îi dă fiori chiar și „Războinicului luminii” și care îl face pe Victor Pițurcă să zâmbească diabolic. „Sărmăluță” a reușit să facă „șase-șase” în goluri și assist-uri pe tabla de joc a ligii de carton din România. Din brigada creștino-becalistă au mai făcut parte câțiva jucători care se regăsesc acum în lotul Astrei Giurgiu: Florentin Matei, pe care Becali îl vedea noul Messi, Mihai Răduț, un fel de Xavi după o lună în Vaslui, Gabriel Enache, spaima copiilor de mingi, pe vremea când juca la FCSB, și cel mai puternic vampir și vânător al sângelui Domnului, Gabriel Îmbătamaș. Toți aceștia sunt antrenați de Bogdan Andone, dat afară pe ușa din dos a FCSB de către același patron-antenor ultra temperamental.

Văzând cu ochii lui că nonstrategia, ce să vezi, nu aduce niciun rezultat, Nea`Gigi depune efort, totuși, să se schimbe. FCSB trece printr-o perioadă bună în campionat, probabil și pentru faptul că Bogdan Vintilă a fost lăsat să își facă, așa cum știe, treaba. Ba mai mult, în presa sportivă circulă informația că Becali a accesat fondurile sale speciale, ascunse la Muntele Athos, pentru a face un transfer de senzație. Tudor Băluță, Adrian Petre și chiar Constantin Budescu sunt țintele acestuia. Surse spirituale i-au transmis lui Becali că numai dacă îl va aduce înapoi la echipă pe „Budi”, își va repara păcătul capital pe care l-a comis atunci când l-a vândut la arabi pe 2,5 milioane de arginți.

Chiar și așa, Nea`Gigi riscă să comită un nou păcat, greu de reparat chiar și cu sacrificarea întregii sale turme, respectiv să îl ia pe Budescu de lângă Alibec. Chiar dacă aplică celebrul principiu „Dezbină și stăpânește”, Becali uită că Budescu și Alibec funcționează pe sistemul „când e frate lângă frate, se câștigă campionate”. E moral și creștinesc să iei cei mai buni și în formă prieteni din fotbalul românesc, să îi desparți ca să îți repari propriile păcate? Și toate astea, prin „ochiul dracului”, adică prin ban? Se pare că oricât de mult și-ar dori Gigi Becali să răzbească la lumină, în cele din urmă nu face decât să comită greșeală după greșeală, chiar din perspectiva propriei sale doctrine.

În ritmul acesta, suporterii echipei patronate de războinic vor ajunge să cânte pe Arena Națională sau oriunde îi va mai conduce, prin țară, Duhul Sfânt următorul „verset”: „Pentru fiecare nou păcat/Mai pierdem un campionat”.

 

 

Cele mai citite

Șoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

O tragedie a lovit comunitatea din comuna Vințu de Jos! Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat într-o anexă a propriei sale locuințe....

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...
Ultima oră
Pe aceeași temă