10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecial"Blue and Lonesome", un nou album Rolling Stones

“Blue and Lonesome”, un nou album Rolling Stones

La 11 ani după ultimul lor album de studio, cei de la Rolling Stones revin cu "Blue and Lonesome", care va fi scos la vânzare în magazine pe 2 decembrie.

"Este un omagiu pentru artiștii noștri preferați, care ne-au făcut să vrem să facem muzică. Este motivul pentru care am format un grup, eram fani și mari prozeliți ai blues-ului. În final, iată-ne făcând blues cincizeci de ani după aceea", a declarat recent Mick Jagger pentru New York Times.

Printre figurile emblematice ale blues-ului din anii 50 din Chicago sunt Little Walter, Eddie Taylor, Howlin' Wolf, Magic Sam, Jimmy Reed, Willie Dixon sau Muddy Waters, cel al cărui cântec "Rollin' Stone" va da numele grupului.

Veteranii britanici au decis să reia cântecele care îi făceau să vibreze pe adolescenți la începutul carierei lor din anii 60, în pub-urile din vestul Londrei. Cele 12 piese au fost înregistrate în nici trei zile, în decembrie 2015, la British Grove Studios, nu departe de cluburile în care au debutat.

Inițial, acest al 23-lea album trebuia să fie unul de noi compoziții, la un deceniu după "A Bigger Bang". Însă cum în studio inspirația întârzia să apară, Keith Richards, care tocmai a scos cel de-al treilea album solo, "Crosseyed Heart", le-a propus partenerilor săi să cânte "Blue and Lonesome", al lui Little Walter.

"Este un super cântec pentru a te încălzi în studio (…). Îl cântăm, sună super bine și atunci Mick spune: <Să-l facem pe Wolf să urle>. Și așa a rămas", a povestit chitaristul. Cele patru piese ale lui Little Walter, acest geniu al blues-ului decedat la 38 de ani, în 1968, la Chicago, după un conflict de stradă — "Just Your Fool", "Blue And Lonesome", "I Gotta Go" și "Hate To See You Go" — se dovedesc cele mai bune de pe acest album.

O altă piesă convingătoare este "Everything Knows About My Good Thing", a lui Little Johnny Taylor, pentru care Eric Clapton a fost invitat să reamintească dexteritatea sa la chitară. "Piesele sună perfect autentic, am cântat exact ca un grup din Chicago", a spus Keith Richards, în vârstă de 72 de ani.

Întrebat dacă trupa va reveni pe scenă în 2017, Jagger a răspuns că "într-un anumit stadiu este ceva dificil". "Poate într-un mic club, unde să ni se ceară să cântăm încet — dacă așa ceva este posibil — am putea probabil să o facem", a adăugat el.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă