Anul acesta, copiii Teatrului Vienez vor interpreta comedia lui Ferdinand Raimund „Țăranul milionar“, o piesă în care autorul aduce romatism, dramă dar și comedie (P)

Anul acesta, copiii Teatrului Vienez vor interpreta comedia lui Ferdinand Raimund „Țăranul milionar“, o piesă în care autorul aduce romatism, dramă dar și comedie.

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

Anul acesta, copiii Teatrului Vienez vor interpreta comedia lui Ferdinand Raimund „Țăranul milionar“, o piesă în care autorul aduce romatism, dramă dar și comedie.

“Din iubirea dintre puternica zână Lacrimosa şi un dansator pe sârmă din lumea pământeană se naşte o fiică: Lottchen, „fata de pe Tărâmul Zânelor“. După moartea soţului ei, mama îndurerată se întoarce împreună cu fiica ei în Împărăţia Zânelor şi o copleşeşte cu bogăţii, având planul ambiţios de a o căsători cu însuşi fiul Reginei Zânelor. Datorită acestui plan este pedepsită cu exilul. Lacrimosa îşi va recăpăta puterea numai dacă fiica ei se va căsători înainte de a optsprezecea ei zi de naştere cu un om sărac. Pentru a reuşi acest lucuru, i-o trimite pe Lottchen ca fiică adoptivă unui ţăran sărac care trăia în pădure, pe nume Fortunatus Rădăcină. Şi, într-adevăr, apare la timp pescarul Karl Schilf (Papură) ca pretendent îndrăgostit. Însă Ciuda, spiritul pe care Lacrimosa l-a refuzat ca soţ, vrea să împiedice înfăptuirea acestor planuri ca să se răzbune. Aşa că îl copleşeşte pe Fortunatus Rădăcină cu bogăţii, şi astfel, îndatorat Ciudei, el ajunge în lumea bună. Ca nou îmbogăţit dandy , Rădăcină refuză să îi dea pescarului Karl mâna fetei lui şi, o alungă pe Lottchen din casă pentru că ea îi rămâne, totuşi, fidelă pescarului. Acum spiritele nopţii se activează pentru a o conduce pe fata alungată la casa Mulţumirii, cea care de acum încolo îi va fi alături în calitate de însoţitoare loială. Imediat apare Ciuda, care împreună cu Ura, născoceşte un plan diabolic de a-l transforma pe Karl într-un om bogat. Începe o cursă turbulentă şi plină de suspans împotriva timpului, căci în curând va fi ziua de naştere a lui Lottchen, moment care va decide soarta tuturor, şi, în acelaşi timp, o luptă între Bine şi Rău, în care personajele venite de pe Tărâmul Zânelor ţin strâns iţele poveştii şi toate prezintă trăsături foarte omeneşti..."

PREMIERA
JOI, 2 noiembrie, ora 19:00
SPECTACOLE
DUMINICA, 5 noiembrie, orele 11:00 și 19:00
MARTI, 7 noiembrie , ora 19:00
JOI, 9 noiembrie, ora 19:00
VINERI, 10 noiembrie, ora 11:00
DUMINICA, 12 noiembrie, orele 11:00 și 19:00
LUNI, 20 noiembrie, ora 19:00
SAMBATA, 25 noiembrie, orele 11:00 și 19:00

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...