10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialGuvernul a decis amânarea plății pentru Cumințenia Pământului, întrucât nu are cei...

Guvernul a decis amânarea plății pentru Cumințenia Pământului, întrucât nu are cei 11 milioane de euro conveniți cu proprietarii lucrării

Guvernul României a decis să amâne plata celor 11 milioane de euro necesari pentru cumpărarea lucrării lui Brâncuși, “Cumințenia Pământului”, întrucât nu deține, deocamdată, acești bani, informează joi Europa FM.

Noul termen de plată, care a fost acceptat de proprietarii sculpturii, este 20 decembrie, a declarat avocatul proprietarilor, Bogdan Grabowski.

”Ni s-a solicitat la începutul lunii octombrie amânarea încheierii contractului până la 30 noiembrie, iar în a doua jumătate a acestei luni ni s-a solicitat o nouă amânare până la 20 decembrie, propunere cu care proprietarii au fost de acord”, a precizat avocatul.


Citește și: Ghiță și Diaconu, denunț împotriva premierului, la DNA, în legătură cu achiziționarea operei “Cumințenia Pământului”

”Am venit să depunem un denunț penal în numele Partidului România Unită împotriva premierului Dacian Julien Cioloș, pentru infracțiunea de abuz în serviciu și înșelăciune în speța numită Cumințenia Pământului. Guvernul Dacian Julien Cioloș a început un nou program pentru România, achiziționarea de opere de artă la prețuri de 10 ori umflate”, a declarat Bogdan Diaconu.


Proprietarii operei de artă au primit, în acest moment, un angajament scris din partea Guvernului, care stipulează că acest termen de plată, 20 decembrie, va fi respectat.

Dacă, totuși, banii nu vor fi plătiți până la data de 20 decembrie, una dintre variantele aflate la dispoziția proprietarilor este să ceară daune materiale Guvernului României, a precizat avocatul Grabowski.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...

Gabriela Firea: “Sunt absolut convinsă că împreună vom schimba faţa Capitalei”

Gabriela Firea, președintele PSD București și candidatul partidului pentru Primăria Capitalei, și-a exprimat speranța că locuitorii Bucureștiului vor vota pentru un oraș fără gropi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă