15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialÎn 2017, pe piaţa de literatură românească SF-urile revin în forță

În 2017, pe piaţa de literatură românească SF-urile revin în forță

Colecțiile deja cunoscute de la Nemira conțin atât continuări ale seriilor mult așteptate de cititori, cât și autori noi în portofoliu. 

Volumul „Floarea albastră“, de Penelope Fitzgerald, un roman despre viața faimosului poet Novalis, deschide colecția „Babel“ de literatură străină. Colecția continuă cu „Zeii tangoului“, de Carolina De Robertis, o emoționantă poveste despre pasiunea pentru tango a unei tinere de 17 ani. 

Colecția „Yorick“ de arte ale spectacolului

Pasionații de teatru vor avea în acest an la dispoziție o traducere, în premieră în România, a cărții-canon despre teatru ca practică socială aparținând lui Augusto Boal, „Teatrul asupriților“. În -aceeași colecție va apărea o ediție nouă și adăugită a cărții lui Lucian Pintilie „Bricabrac“, un document extraordinar despre culisele teatrului și filmului, așa cum le-a trăit marele regizor român.

Colecția „Nautilus“ SF&F 

Seria îndrăgită „Outlander“, a Dianei Gabaldon, continuă cu romanele „Cercul de piatră“ și „Drums of Autumn“, iar legendarii frați Arkadi și Boris Strugațki revin cu „Lunea începe sâmbătă“ și „Picnic la marginea drumului“, nuvela care a stat la baza iconic-ului film al lui Andrei Tarkovski „Călăuza“. Seria „Pământul lung“, de Terry Prattchett și Stephen Baxter, continuă cu „The Long War“. Pericolele călătoriei în spațiu sunt prezente într-un space-opera de Alastair Reynolds, „Revelation Space“, iar tânărul scriitor israelian Lavie Tidhar vine cu un pasionant roman science-fiction despre călătoriile interstelare, „Central Station“. „Armada“, de Ernst Cline, autorul romanului-cult „Ready Player One“, descrie o invazie extraterestră ce poate fi oprită pe ritmuri de rock, cu multe referințe la francize SF îndrăgite, precum Star Wars și Star Trek.

Autorul Kim Stanley Robinson revine cu „Aurora“ la teme hard-SF, precum inteligența artificială și efectele călătoriei spațiale asupra oamenilor. Urmează o nouă ediție a povestirilor scrise de Ted Chiang, unul dintre cei mai apreciați scriitori de science-fiction din lume. Din volum face parte și „Povestea vieții tale“, care a inspirat filmul „Arrival“. Trilogia „Omul arămiu“, de Robin Hobb, se încheie cu romanul „Fool’s Fate“. În seria WITCHER, de Andrzej Sapkowski, apare a treia carte: romanul „Blood of Elves“. „Uprooted“, cel mai nou roman al lui Naomi Novik, câștigător al premiilor Nebula și Locus în 2016, ne introduce în lumea poveștilor slave, cu nenumărate referințe la basme europene cunoscute. Iubitorii de lumi fantastice vor putea citi „A natural history of dragons“, de Marie Brennan, o carte despre o lume în care dragonii sunt creaturi demult dispărute, iar o femeie de viță nobilă, zoolog specializat în dragoni, pornește într-o expediție ce ar putea schimba tot ceea ce se știe despre aceste creaturi.  

Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă