12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUn cadou pentru cititorii noștri: România liberă te ajută să trăiești sănătos

Un cadou pentru cititorii noștri: România liberă te ajută să trăiești sănătos

Vineri, 9 decembrie, RL Weekend Plus apare pe piață împreună cu o carte din colecția „Viață sănătoasă”

Alimentația sănătoasă, cu produse și remedii naturale, dar și sportul sau tehnicile de relaxare sunt câteva dintre „secretele” care ne ajută să trăim mai bine. „Cum să trăim mai bine” este și cheia ghidului practic pe care îl oferă „România liberă” cititorilor săi fideli.

Vineri, 9 decembrie, cei care cumpără RL Weekend Plus, dar și abonații noștri vor primi una dintre cărțile din colecția „Viața sănătoasă”.

Seceretele sănătății – Fără îndoială, menținerea unei alimentații echilibrate, practicarea regulată a unui tip de exerciții fizice, aplicarea principiilor medicinii preventive și urmarea unei metode adecvate pentru evitarea sau combaterea stresului constituie motive temeinice pentru a ne bucura de o stare de sănătate mai bună. Obiectivul acestui ghid este acela de a transmite într-un limbaj accesibil o serie de sfaturi și sugestii care să permită atingerea unei mai bune calități a vieții.

Plante medicinale – Terapiile bazate pe plante, arbori și flori se numără printre cele mai vechi tratamente paliative, în condițiile în care practic aproape toate culturile, într-un moment al istoriei lor, au folosit flora și vegetația locale drept sursă de vindecare. Cum se pregătesc și se folosesc. Un ghid complet pentru întreaga familie.

Terapia florală de Bach – Terapia specială bazată pe flori și plante relaxante a fost inventată de Edward Bach, care a plecat de la premisa că dacă la o persoană persistă un dezechilibru emoțional, acesta produce îmbolnăviri psihice și fizice. Ghidul oferit de RL oferă informații despre semnele fizice și psihice corespunzătoare diferitelor flori și cum acționează aceste elixuri actunci când echilibrează mintea și trupul.

Remedii naturale – Aparatul digestiv, ficatul, căile respiratorii, aparatul reproducător, pielea, articulațiile și sistemul nervos sunt cele mai afectate de viața stresantă din societățile contemporane. Uneori, cu ajutorul aromaterapiei, al practicii mediației yoga sau al reiki-ului, afecțiunile dispar și corpul își recapătă echilibrul și vitalitatea. Astăzi, chiar dacă medicamentele sunt tot mai sofisticate, remediile naturale rămân o soluție viabilă.

Masaje vindecătoare – Masajul este mai mult decât ansamblul de mișcări manuale ritmice care se efectuează asupra pielii. Există masaje care acționează stimulând circulația și relaxând musculatura, altele care încearcă eliberarea tensiunilor și creșterea vitalității, există masaje care slăbesc și anumite atingeri și ciupituri care deblochează și permit o mai bună conexiune între toate organele și țesuturile corpului.

Tehnici de relaxare – Tot mai mulți medici și specialiști care recomandă meditația și relaxarea ca forme de a obține armonia interioară. Totodată există și o propunere cu exerciții de respirație și meditație pentru o săptămână, cu câteva sfaturi care vă vor permite să vă puneți la punct propriul program, nu numai pentru a combate stresul, ci și pentru a dobândi un concept asupra vieții pozitiv și săntos.

O nouă echipă, un nou format. Același ziar. România liberă se citește altfel.  

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă