15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalDiCaprio și Scorsese vor colabora într-un film despre președintele Theodore Roosevelt

DiCaprio și Scorsese vor colabora într-un film despre președintele Theodore Roosevelt

Actorul Leonardo DiCaprio și regizorul Martin Scorsese vor colabora, din nou, urmând a realiza un film biografic despre viața fostului președinte al SUA Theodore Roosevelt, informează EFE citată de Agerpres.

Sub îndrumarea lui Scorsese, DiCaprio îl va interpreta pe Roosevelt, a cărui președinție (1901-1909) a fost un element cheie în conservarea spațiilor naturale și faunei sălbatice prin promovarea de parcuri naționale.

Misiunea lui Roosevelt ar putea fi un punct de atracție pentru DiCaprio, care de-a lungul carierei sale s-a angajat în diferite cauze pentru protecția mediului înconjurător.

Roosevelt, care a devenit cel mai tânăr președinte al SUA la 42 de ani după asasinarea predecesorului său William McKinley, este amintit și pentru moștenirea sa în domeniul economic și social, pentru rolul său în construcția Canalului Panama și controlul SUA în jurul acestuia, și pentru faptul de a fi fost primul american laureat al premiului Nobel pentru Pace.

Scorsese și DiCaprio au o colaborare prolifică în cinematografie datorită unor filme ca ''Gangs of New York'' (2002), ''The Aviator'' (2004), ''The Departed'' (2006), ''Shutter Island'' (2010) și ''The Wolf of Wall Street'' (2013).

Pe lângă acest ''biopic'' despre Roosevelt, actor și regizorul american au în vedere și alte proiecte cinematografice împreună precum ''The Devil in the White City'' și ''Killers of the Flower Moon''.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă