18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalDouă spectacole, o gală, la decernarea Metalhead Awards 2014

Două spectacole, o gală, la decernarea Metalhead Awards 2014

Clubul Colectiv din București va găzdui cea de-a opta ediție a galei de decernare a premiilor Metalhead. Trofeele vor fi oferite în două seri, vineri şi sâmbătă, cu începere de la ora 19.00.

Pentru al doilea an consecutiv, Bucovina a fost desemnată cea mai valoroasă trupă românească de rock și va primi premiul ”Best romanian metal band”. Un premiu special în cadrul spectacolului de decernare a premiilor Metalhead 2014 va fi acordat formației Rotting Christ, din Grecia, pentru omagiul adus Mariei Tănase prin preluarea și reinterpretarea rock a celebrei “Cine iubește și lasă”, o piesă profundă cu impact special în rândul melomanilor atât de la noi, cât și din afara granițelor României. De altfel, elenii sunt cap de afiș al Metalhead Awards 2014.

La fiecare început de an revista Metahead premiază cele mai bune realizări muzicale rock ale anului care tocmai s-a încheiat. Din respect pentru iubitorii tuturor genurilor de rock, pentru decernarea celor 16 premii Metalhead 2014 au fost organizate în Club Colectiv două show-uri, ambele urmând a începe la orele 19.00, și a se termina mult după miezul nopții. Astfel, astăzi vor fi oferite premiile din sfera rockului alternativ, iar pe scenă vor urca Alternosfera, Luna Amară și The Kryptonite Sparks, iar sâmbătă, pe 31 ianuarie, vor fi oferite celelalte distincții, în cadrul unei gale unde vor susține concerte grecii de la Rotting Christ, Bucovina, GOD, Diamonds Are Forever și Tessa. Despre criteriile de acordare a premiilor ne-a vorbit Emil Ionescu (Morrison), directorul Metalhead: ”În fiecare an, părerile publicului sunt foarte importante pentru noi, iar voturile iubitorilor de rock au o pondere de 50% în calculul notei pentru candidații calificați în finală. Cealaltă jumătate este dată de membrii redacției noastre, buni cunoscători ai genurilor rock. Adunăm apoi toate notele primite de finaliști și așa ies la iveală câștigătorii. Ne bucură în mod special faptul că de la an la an premiile Metalhead au devenit tot mai relevante, în sensul că am ajuns să oferim trofeele exact trupelor care își confirmă și reconfirmă valoarea în concertele și aparițiile discografice ulterioare. Astfel, premiile Metalhead sunt tot mai dorite, iar noi ne străduim să fim cât mai obiectivi și mai aproape de adevăr”.

Prezentatorul serii de sâmbătă, 31 ianuarie, va fi Lemi Black, fondator, alături de prietenul său Marius, al revistei ROCKMANIA – prima publicație rock din România. ”Lemi este un fel de legendă urbană a mișcării rock de la noi”, a dezvăluit Emil Ionescu câteva dintre motivele alegerii sale. ”Lemi nu numai că a fost unul dintre exponenții de marcă ai generației în blugi de dinainte de 1989, dar și după '89 a rămas aproape de mișcarea rock, fiind prezent la nenumărate evenimente rock, atât în țară, cât și în străinătate”.

”Sunt onorat să particip la Metalhead Awards 2014, în calitate de prezentator, o postură în care mă voi afla în premieră”, ne-a mărturisit Lemi Black. ”Am urmărit evoluția acordării premiilor Metalhead de la prima ediție și pot spune că au crescut sub ochii mei din toate punctele de vedere. Sunt bucuros că mă voi afla pe aceeași scenă cu cei mai valoroși artiști rock ai momentului, mai ales acum, când manifestarea a ajuns la maturitate, iar premiile Metalhead au devenit extrem de importante”.

Cu trei zile înainte de startul celor două show-uri din cadrul Metalhead Awards 2014, mai erau disponibile puțin peste 100 de tichete pentru seara de rock alternativ, de astăzi și în jur de 200 de tichete pentru seara în care cap de afiș vor fi grecii de la Rotting Christ.

Premiile Metalhead 2014

Best Romanian Metal Band: Bucovina

Best Romanian Metal New­commer: Diamonds Are Forever

Best Metal Single Show: Dream Theater la Romexpo

Best Romanian Metal Show: GOD la Metalhead Meeting

Best Romanian Metal Album: GOD – Zal Mox

Best Romanian Festival: Rockstadt Extreme Fest

Best Romanian Alternative Band: Alternosfera

Best Romanian Alternative Album: Luna Amară – Live la Conti

Best Romanian Alternative Newcomer: The Kryptonite Sparks

Best Rock/Metal Radio Show: Rockaholic cu Cristi Hrubaru la Rock FM

Best Venue: Arenele Romane

Best World Metal Album: Behemoth – The Satanist

Best European Festival: Wacken Open Air

Best World Metal Artist: Behemoth

Best World Rock Artist: Placebo

Best Romanian Rock Ambassador: Dirty Shirt

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...
Ultima oră
Pe aceeași temă