11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalFestival rock lângă o cetate antică

Festival rock lângă o cetate antică

Acest loc situat lângă vechea cetate nu a fost ales întâmplător pentru desfășurarea Capidava Rock Fest. Capidava este un toponim getic, care, potrivit istoricilor, s-ar traduce prin „așezarea de la cotitură“ – adică tocmai cotul pe care îl face fluviul între satele Dunărea și Topalu.

„Spiritul libertății a domnit la Capidava prin legendarul Dapyx, conducător al unei uniuni de triburi getice situate în părţile centrale ale Dobrogei. Asediat în cetatea sa, și fără sorți de izbândă, Dapyx s-a sinucis în fruntea armatei sale, după cum era obiceiul conducătorilor din acele vremuri. Acum este momentul să aducem la Capidava spiritul libertății în acorduri de muzică rock și cu motoare turate“, spun organizatorii.

Sesiune de „Open Stage“

Evenimentul se va desfășura pe aproximativ 5.000 mp și va avea zone special amenajate pentru activități comerciale, produse alimentare tradiționale, zone destinate artiștilor locali, expoziții cu vânzare, o zonă de parcare și zonă de campare pentru cei așteptați să participe la festival.

În prima zi, 21 iulie, în jurul orei 12.00, va avea loc deschiderea oficială, urmată de diferite activități de agrement, inclusiv pescuit sportiv.

De la ora 15.00, va avea loc o sesiune de „Open Stage“; astfel, trupele tinere și foarte tinere vor avea ocazia de a cânta și a se promova în cadrul unui festival.

De la ora 18.00, pe scenă se vor afla: Yuvigi (Bulgaria), Vespera (România), Bucovina (România), Velian (Bulgaria).

A doua zi, 22 iulie, Capidava Rock Fest va continua, de la ora 15.00, cu activități de divertisment, urmate de „Open Stage“.

Sâmbătă seară, de la ora 18.00, pe scenă se vor afla: For The Wicked (România), Drive Your Life (Bulgaria), Gothic (România), Odd Crew (Bulgaria).

Comoara de la Topalu

Foarte aproape de cetatea Capidava, în preajma căreia are loc Capidava Rock Fest, la Topalu, comună cu aproximativ 2.000 de locuitori, o casă bătrânească a fost transformată într-o comoară de artă – Muzeul „Dinu și Sevasta Vintilă“. Muzeu de artă unic în mediul rural, cu 228 de opere de pictură, sculptură și grafică ale unor artiști celebri, printre care pictorii Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Mircea Demetrescu, Octav Băncilă, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu, Nicolae Tonitza, Camil Ressu, Corneliu Baba. Despre existența la Topalu a unei astfel de colecții de artă puțini știu, din câte se pare, deși Muzeul „Dinu și Sevasta Vintilă“ funcționează din anul 1960.

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă