14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalGafă de proporţii la decernarea premiilor Oscar 2017. Trofeul pentru cel mai...

Gafă de proporţii la decernarea premiilor Oscar 2017. Trofeul pentru cel mai bun film a fost a fost atribuit greşit musicalului “La La Land”

Cea de-a 89-a ediţie a premiilor Oscar nu a fost lipsită de gafe. Astfel, la categoria “Cel mai bun film”, Warren Beatty a anunţat greşit iniţial că „La La Land” este pelicula câştigătoare, corectându-se ulterior cu anunţul că filmul care a obţinut premiul este, de fapt, „Moonlight”, o dramă care urmăreşte viaţa unui tânăr de culoare, din copilărie până la maturitate, care se zbate între dependenţa de droguri a mamei sale şi orientarea lui sexuală.

UPDATE 12.00: Cunoscuta companie de consultanță și audit PricewaterhouseCoopers, care se ocupa de procesul de numărare a voturilor, a făcut o declarație în care clarifică cum premiul pentru cel mai bun film i-a fost acordat în mod eronat producției “La La Land”, în locul adevăratului câștigător “Moonlight”, relatează publicația britanică The Independent.

“Ne cerem sincer scuze ‘Moonlight’, ‘La La Land’, lui Warren Beatty, Faye Dunaway, și spectatorilor Oscarurilor pentru eroarea făcută în timpul anunțului pentru cel mai bun film. Prezentatorii au primit din greșeală plicul destinat altei categorii, iar când s-a descoperit (acest lucru), a fost corectat imediat. Investigăm în prezent cum s-a putut întâmpla acest lucru și regretăm profund că s-a întâmplat. Apreciem grația cu care nominalizații, Academia, ABC, și Jimmy Kimmel au gestionat situația”, a indicat compania, care a supravegheat procesul de numărare a voturilor la premiile Academiei americane de film în ultimii 83 de ani.

 

Citeşte şi: Oscar 2017. Gafă uriașă la categoria cel mai bun film. „La La Land”, declarat greșit câștigător. „Manchester by the Sea”, cel mai bun scenariu. ”The Salesman”, cel mai bun film străin

Gazda premiilor Oscar are misiunea dificilă de a fi entertainter pentru sute de staruri ce iau parte la eveniment, precum şi pentru telespectatorii de pe tot globul. Kimmel îi urmează drept prezentator al premiilor Oscar lui Chris Rock, actor de comedie de culoare, care a găzduit Oscarurile în 2016, pe fondul unei controverse despre diversitate în industria cinematografică de la Hollywood.


Momentul a fost cu atât mai jenant, având în vedere că protagoniștii musicalului “La La Land” urcaseră deja pe scenă pentru a mulțumi, iar, surprinderea a fost absolută când, Beatty a revenit pentru a-şi cere scuze pentru confuzie şi anunțând că, de fapt, trofeul revine peliculei „Moonlight!”.

 

Filmul abordează o serie de teme, printre care relaţia părinte-copil, identitate şi prejudecăţi. Naomie Harris, nominalizată la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul mamei din Moonlight, spune că filmul este despre dragoste, nicidecum despre persoanele de culoare sau orientari sexuale. „Moonlight” a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film dramă şi era favorit, alături de „La La Land”, în cursa pentru cel mai important Oscar, având opt nominalizări.

 

 

 

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă