Gala Gopo: Valentin Uritescu, premiat pentru întreaga activitate

de Maria Capelos

Credit foto: Teatrul National

Cu o experiență de peste 50 de ani în teatru și film, Valentin Uritescu a dat viață unor roluri ofertante precum sergentul Șaptefrați din serialul TV „Lumini și umbre“, personaj continuat ulterior în „Noi, cei din linia întâi“, Vasile din „Concurs“, dr. Marcu în „Cel mai iubit dintre pământeni“. 

Absolvent al promoției 1963 a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“, a ales scena Teatrului „Maria Filotti“ din Brăila, pentru ca după cinci ani să se angajeze la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. Cei 13 ani petrecuți pe scena acestui teatru îi consideră „cea mai importantă perioadă a vieții sale“.

Rolul lui Giles Overreach din spectacolul „Răfuiala“ de Philip Massinger îi aduce Premiul Special al Juriului la Festivalul Tineretului (1978). 

După ce a fost remarcat de Liviu Ciulei, Valentin Uritescu a avut o intensă activitate teatrală în spectacolele de pe scena Teatrului Bulandra. În 2011, Valentin Uritescu debutează în lumea literară cu volumul autobiografic „Așa sunt eu, prost!“, iar doi  ani mai târziu continuă cu „Să ai grijă de cel bun din tine“, cartea de amintiri dedicată tatălui său, ambele apărute la Editura Humanitas. Anul trecut, artistul a lansat și volumul „Bântuit de vieților altora“, memorii apărute la Editura Ars Docendi.

La cea de-a XI-a ediție a Galei Premiilor Gopo, care va avea loc pe 21 martie la Teatrul Național, premiul pentru întreaga activitate îi va fi înmânat actorului Valentin Uritescu. 

Comentarii

Doresc sa vad site-ul intreg
© 2006 - 2017 - Toate drepturile rezervate