13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalPianistul nominalizat la Oscar vine la Bucureşti

Pianistul nominalizat la Oscar vine la Bucureşti

Muzica lui Hauschka, inclusă pe coloana sonoră a filmului “Lion” – cu Dev Patel și Rooney Mara în rolurile principale – , a fost nominalizată anul acesta la cele mai prestigioase trofee ale lumii, OSCAR, BAFTA și Globul de Aur, iar cel mai nou dintre albumele sale, „What If“, este considerat cel mai valoros material discografic din strălucita sa carieră.

Cu o abordare muzicală specială, plasată în zona în care post-rock-ul întâlnește clasicul de avangardă, Hauschka este considerat unul dintre cei mai buni pianiști ai lumii, împătimit de muzică și virtuoz al pianului modificat. Experimentează zone acustice de confluență și se aventurează în genuri hibride, de la electro și techno la rock, într-un stil seducător și accesibil.

Plin de vitalitate, dinamic, o explozie de bucurie, Hauschka își trans­formă pianul într-o cutie magică și îndrăznește să-i redefinească sunetul într-un ritm experimental contemporan.

Hauschka are un portofoliu impresionant, cu peste zece materiale complexe de studio, ediții speciale de viniluri, a susținut concerte în locuri inedite și are un grup devotat de fani din cercurile de audiții exclusiviste, adepții curentelor Fluxus sau melomani care care preferă minimalismul lui Arvo Pärt, geniul lui John Cage sau întreg universul estetic al unor artiști ca Philip Corner, Max Richter sau Sylvain Chauveau.

Eliza Avram
Eliza Avram
Eliza Avram scrie sub pseudonim la Ziarul România Liberă din anul 2014. Eliza este un jurnalist român de investigații care a dezvăluit situații și acte de corupție din România. Printre cele mai cunoscute relatări se numără dezvăluirile despre legăturile Speranței Munteanu (Partener KPMG România) și fostul premier Victor Ponta, despre fratele fostului șef SIE - Gabriel Predoiu, despre malaxorul DNA din Ploiești (Ana Maria Pătru), și dezvăluirile despre păienjenișul fostei conduceri de la Unirea Shopping Center dar și ale clanului Stan (patronii Stanbox) - pe aceeași rețetă cu cea a lui Ion Rădoi (contractul de asociere dintre Metrorex și firma sindicatului condus de Ion Rădoi)
Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă