7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalArtă contemporană. Sector 1, cea mai nouă galerie

Artă contemporană. Sector 1, cea mai nouă galerie

În urmă cu câteva zile s-a deschis o nouă galerie de artă în București, situată în incinta Combinatului Fondului Plastic București, un spațiu cu o istorie bogată, ce păstrează elemente din arhitectura inițială a locului, îmbinând stilul industrial cu cel modern.

Galeria Sector 1 reinventează astfel Combinatul Fondului Plastic, neglijat de ani buni – spre nemulțumirea artiștilor -, care se transformă astfel într-un centru modern de artă contemporană, găzduind mai multe galerii și ateliere pentru artiști. Sector 1 este o galerie de artă contemporană care funcționează ca un spațiu ce își dorește să contribuie la evoluția elitei artistice contemporane. 

Intitulată „The Exqui­site Corpse Drinks the New Wine”, prima expoziție a Galeriei Sector 1 reunește lucrările semnate de opt artiști contemporani clujeni: Radu Băieş, István Betuker, Norbert Filep, Pavel Grosu, Lucian Popăilă, Marcel Rusu, Alexandra Şerban și Ioan Sbârciu. 

Fenomenul artistic de la Cluj este recunoscut și apreciat la nivel internațional de mai mulți ani, acesta fiind prezentat de nenumărate ori în publicații internaționale, precum New York Times şi Huffington Post. 

În 2012, Clujul a fost inclus printre cele mai importante șase centre de artă contemporană din întreaga lume de către Muzeul de Artă Contemporană din San Francisco, iar în 2013 în cartea „Art Cities of the Future: 21st-Century Avant-Gardes”, apărută în Marea Britanie şi SUA.

Expoziția poate fi vizitată până pe data de 30 iulie 2017, de marți până sâmbătă, pe Strada Băiculești, numărul 29, sector 1, București.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă