9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAmatorii de muzică pot dirija Orchestra de Sticlă, la Festivalul Enescu 2017

Amatorii de muzică pot dirija Orchestra de Sticlă, la Festivalul Enescu 2017

Spațiul public este transformat prin creație. Artiști, organizații, oameni cu idei participă cu proiecte pentru a aduce publicului din Capitală lucrări de artă contemporană, ateliere, tururi George Enescu și alte evenimente inedite, inspirați de muzica și de personalitatea compozitorului George Enescu.

Tema acestei ediții a Bucureștiului Creativ este: Lumina din inima orașului. Printre proiectele care pot fi vizionate gratuit de către public se numără:

„Orchestra de Sticlă” – Instalație interactivă, creată de artista Iulia Năstase special pentru Festivalul Enescu 2017. Este o orchestră din 30 de instrumente din sticlă, în mărime naturală, pe care vizitatorii o pot „dirija” cu ajutorul unei instalații multimedia. Acces liber. Spațiu: Parcul din fața Ateneului Român, până pe 13 septembrie, iar ulterior în fața Sălii Palatului.

Expoziția digitală Enescu 360, care permite vizitatorilor să călătorească pe urmele compozitorului George Enescu, experimentând un tur complet al caselor memoriale George Enescu de la Liveni, Dorohoi și Sinaia, cu ajutorul realității virtuale.  Spațiu: Muzeul Național George Enescu.

Artă și Societate – proiecții de filme documentare scurte, imagini inedite și fotografii necunoscute publicului din România despre George Enescu; transmisii live de interviuri cu personalități care l-au cunoscut pe George Enescu; expoziții de artă contemporană, evenimente în parteneriat cu Fundația Maeght (Franța), transmisii multimedia. Printre expoziții le regăsim pe cele ale artiștilor Iioana Doubleeye (pictură); Sorin Maxim (sculptură); RAID (street artist, urmează să expună la Muzeul Guggenheim din Bilbao); Alexandru Potecă (sculptură). De la începutul Festivalului Internaţional “George Enescu” şi până la încheierea lui, pe Strada Constantin Esarcu, la nr. 1, publicul poate degusta, de asemenea, îmbietorul vin Rotenberg, cu tradiţie şi delicatese franţuzeşti – Bucate pe Roate şi Opus. Spațiu: Strada Constantin Esarcu, nr. 1. Galeria Rotenberg Uzunov.

Ateliere Deschise Din Coloniile De Artiști și Ateliere Individuale. Acestea vor putea fi vizitate la fiecare final de săptămână (02-03 septembrie / 09-10 septembrie / 16-17 septembrie / 23-24 septembrie), între orele 12.00 și 20.00, la inițiativa Asociației Făuritorii.  

Eliza Avram
Eliza Avram
Eliza Avram scrie sub pseudonim la Ziarul România Liberă din anul 2014. Eliza este un jurnalist român de investigații care a dezvăluit situații și acte de corupție din România. Printre cele mai cunoscute relatări se numără dezvăluirile despre legăturile Speranței Munteanu (Partener KPMG România) și fostul premier Victor Ponta, despre fratele fostului șef SIE - Gabriel Predoiu, despre malaxorul DNA din Ploiești (Ana Maria Pătru), și dezvăluirile despre păienjenișul fostei conduceri de la Unirea Shopping Center dar și ale clanului Stan (patronii Stanbox) - pe aceeași rețetă cu cea a lui Ion Rădoi (contractul de asociere dintre Metrorex și firma sindicatului condus de Ion Rădoi)
Cele mai citite

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă