7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăCultură„Mătușa Julia și condeierul”, pus în scenă pentru prima dată în România

„Mătușa Julia și condeierul”, pus în scenă pentru prima dată în România

Următoarele reprezentații vor avea loc miercuri pe 23 octombrie și joi pe 14 noiembrie, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari”, după debutul de vinerea trecută, pe 18 octombrie.

O poveste de dragoste inedită

Astfel, la Teatrul Național din Timișoara, cei care au ratat debutul piesei vor putea să vizioneze tumultoasa, scandaloasa și savuroasa poveste de dragoste secretă dintre tânărul Mario și mătușa sa, Julia. Totul în decorul teatrului radiofonic, unde vor putea să fie martorii jocului de-a realitatea, mai în glumă, mai în serios, pe care scriitorul l-a inventat pe parcursul întregului roman.

„Mătușa Julia și condeierul este un proiect important pentru Teatrul Național, care are pentru prima dată ocazia să propună publicului său întâlnirea teatrală cu Mario Vargas Llosa, unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX, câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură”, se arată într-un comunicat de presă al Teatrului Național din Timișoara, remis România Liberă.

Pe lângă opera literară pusă în scenă, la Timișoara, prolificul autor mai este cunoscut și pentru romanele „Orașul și câinii” sau „Povestașul sau Paradisul de după colț”, fiind considerat alături de Marquez, Borges, Sabato sau Cortazar, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai literaturii latino-americane.

Nume grele în distribuție

Distribuția este formată din actori renumiți pentru talentul lor precum Matei Chioariu, Bogdan Spiridon, Luminița Tulgara, Cătălin Ursu, Cristian Szekeres și Daniela Bostan. Regizorul și autorul scenariului este Sabin Popescu, iar scenografia este semnată de Geta Medinski. 

Biletele pot fi achiziționate de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești” , str. Mărășești nr 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), programul fiind următorul: marți – duminică, orele 11:00 – 19:00. De asemenea, biletele mai pot cumpărate online, pe site-ul  www.tntimisoara.com.

 

 

 

 

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Pui vopsit, pentru a părea proaspăt. Avertismentul șefului ANPC. FOTO

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, avertizează, în această dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU