12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăCulturăȘefa interimară a TVR, Doina Gradea, propune o finală internațională Eurovision la...

Șefa interimară a TVR, Doina Gradea, propune o finală internațională Eurovision la Timișoara

“Mi-am dorit foarte mult să organizăm Eurovision la Timişoara, pentru că este un oraş care merită enorm. (…) Vă spun un secret, acela că mi-am dorit foarte mult să organizăm una dintre semifinalele Eurovision România aici, la Timişoara, pentru că este un oraş modern şi un simbol pentru România – locul unde a început Revoluţia din 1989. Până în 2021, când oraşul va deveni Capitală Culturală Europeană (în exerciţiu, n.r.), mi-aş dori să organizăm aici nu doar finala naţională Eurovision, ci pe cea internaţională”, a afirmat Doina Gradea, într-o conferinţă de presă, citată de Agerpres.

A doua semifinală naţională a Eurovision va avea loc duminică de la ora 21.00 în Sala 2 a Teatrului Naţional “Mihai Eminescu” din Timişoara, în decorul inedit al fostului manej imperial şi va fi transmisă în direct pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova precum şi pe TVR+.

Cu toate că nu este o sală mare de spectacol, ci un studio, Sala 2 va oferi condiţii excelente de transmisie, întrucât, spun organizatorii, ”este o semifinală pentru telespectatori şi nu pentru participanţi”, cu toate că la eveniment vor fi prezenţi peste 100 de invitaţi.

Sala din care va avea loc transmisia semifinalei Eurovision este ultima urmă a vechiului bastion imperial Maria Theresia, o fortificaţie construită în secolul al XVIII-lea care a fost folosit şi ca manej imperial, unde erau îngrijiţi caii Curţii de la Viena.

În ultimul deceniu, aici au avut loc ample lucrările de reabilitare şi modernizare, iar edificiul a fost transformat în sală multifuncţională folosită de actorii Teatrului Naţional Timişoara mai ales pentru spectacole non-convenţionale, care implică şi participarea publicului.

În acest an, Selecţia Naţională se desfăşoară sub sloganul “Eurovision uneşte România!” şi de aceea se organizează cinci semifinale în regiunile în care TVR are studiouri teritoriale sau în apropiere.

Ediţia 2018 a Selecţiei Naţionale a atras 72 de piese în lupta pentru un loc în semifinalele Eurovision România. În premieră, în concurs au intrat 60 de piese, câte 12 pentru fiecare semifinală.

Pe 25 februarie va avea loc Marea Finală, la Sala Polivalentă din Bucureşti, unde va fi desemnată de public piesa care va reprezenta România la Lisabona.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...

David Popovici, două medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot

David Popovici a câştigat a câștigat aurul în proba de 200 m liber de la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă