14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăEconomieAdvent a intrat în negocieri exclusive pentru achiziţionarea Zentiva

Advent a intrat în negocieri exclusive pentru achiziţionarea Zentiva

Oferta Advent este fermă, are caracter obligatoriu şi este finanţată integral, anunţă compania într-un comunicat.

Advent va sprijini echipa de management Zentiva pentru a investi în operaţiunile companiei, unităţile sale de producţie şi portofoliul aflat în cercetare şi dezvoltare (portofoliul R&D).

„Zentiva este o divizie robustă, cu o echipă foarte talentată, care şi-a demonstrat potenţialul de creştere. În urma unei revizuiri cuprinzătoare a opţiunilor strategice pentru divizia noastră europeană de medicamente generice, am hotărât că transferarea operaţiunilor către Advent este cea mai bună opţiune pentru a-i asigura succesul pe termen lung”, a declarat Olivier Brandicourt, director general al Sanofi.

Se preconizează că tranzacţia va fi finalizată până la sfârşitul anului 2018, sub rezerva definitivării unor acorduri finale, a proceselor sociale corespunzătoare şi în urma aprobării din partea autorităţilor de reglementare relevante, spun oficialii companiilor.       

„Pentru noi, sectorul medicamentelor generice este unul atractiv, întrucât acesta le permite mai multor oameni să aibă acces la tratamente de calitate, la costuri reduse. Considerăm că Zentiva este o platformă foarte bună, cu oameni talentaţi, în care putem investi pentru a construi un nou lider independent pe piaţa europeană a medicamentelor generice”, au declarat Tom Allen, director general şi co-director al echipei europene de sănătate Advent International, şi Cédric Chateau, director general şi director al Advent International în Franţa.

Zentiva este o companie farmaceutică cu peste 40 milioane de pacienţi din 25 ţări europene. Unităţile de producţie ale Zentiva din Praga şi Bucureşti produc şi distribuie anual peste 350 milioane de cutii de medicamente.

Înfiinţat în 1984, Advent International este unul dintre cei mai mari investitori cu capital privat la nivel global. A investit în peste 330 de tranzacţii cu capital privat din 40 ţări, iar la 31 decembrie 2017 gestiona active în valoare de 35 miliarde euro.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede prelungirea limitării adaosului comercial la alimentele de bază până la finalul anului 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 5/2024 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă