15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieAproape 100.000 de hectare de păduri au fost distruse de furtuni

Aproape 100.000 de hectare de păduri au fost distruse de furtuni

După o primă evaluare a pagubelor a fost identificat un volum al arborilor doborâți de vânt de circa 748.000 de metri cubi, anunță, miercuri, un comunicat al Romsilva.

Din acestea, pe o suprafață de 1.058 de hectare s-au înregistrat doborâturi în masă, volumul estimat al pagubelor fiind de circa 290.000 metri cubi.

Cele mai mari doborâturi au fost înregistrate în pădurile de stat administrate de Direcția Silvică Mureș, cu un volum de 208.000 metri cubi și o suprafață de 12.590 hectare, urmată de Direcția Silvică Argeș, cu un volum al doborâturilor de vânt de 152.000 metri cubi și o suprafață de 4.057 hectare, și Direcția Silvică Prahova, cu pagube de 145.000 metri cubi și 10.165 hectare afectate de fenomenele meteorologice înregistrate începând cu 4 februarie a.c.

Pagube însemnate în pădurile de stat au fost înregistrate și pe raza direcțiilor silvice Bacău, Covasna, Harghita, Covasna, Maramureș, Neamț și Suceava.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă