5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieAustriecii au înlocuit-o pe Mariana Gheorghe de la șefia OMV Petrom. Cine...

Austriecii au înlocuit-o pe Mariana Gheorghe de la șefia OMV Petrom. Cine e noul șef

Decizia a fost luată în ședința de astăzi a Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom S.A., după ce Mariana Gheorghe a renunțat la mandatul de Președinte al Directoratului și CEO al OMV Petrom. În conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul Marianei Gheorghe, respectiv până pe data de 16 aprilie, 2019. Christina Verchere a acceptat numirea și va prelua poziția în funcție de disponibilitate, cel mai târziu începând cu 21 mai 2018.

„Christina Verchere este un lider de excepție în domeniul de țiței și gaze, cu o remarcabilă înțelegere a industriei. Suntem încântați că se va alătura Grupului OMV ca CEO al celei mai importante subsidiare, OMV Petrom SA. Selectarea Christinei Verchere a avut loc după o evaluare complexă și detaliată a candidaților externi și interni, condusă de Consiliul de Supraveghere”, a declarat Rainer Seele, Președinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom.

„După 12 ani extrem de intenși petrecuți la OMV Petrom, consider că este momentul să renunț la această funcție și ca Christina Verchere și o nouă generație de lideri să continue construcția unei companii puternice. Sunt onorată că am fost implicată în transformarea OMV Petrom și în dezvoltarea potențialului său de creștere”, a declarat, la rândul său, Mariana Gheorghe, CEO și Președinte al Directoratului OMV Petrom.

„OMV Petrom este o companie remarcabilă, cu un potențial imens, cu expertiză extinsă și angajați de primă clasă. Sunt încântată să-mi asum această responsabilitate și entuziasmată în ceea ce privește mutarea la București”, a spus, în comunicat, Christina Verchere, desemnată CEO și Președinte al Directoratului OMV Petrom.

Christina Verchere și-a început cariera în 1993, după finalizarea studiilor în Economie la Universitate Aberdeen, Scoția și a lucrat peste 20 de ani într-una din cele mai mari companii de petrol și gaze, unde a deținut numeroase poziții de conducere, în Marea Britanie, SUA și Canada. Începând din 2014, a ocupat funcția de Președinte regional pentru Asia Pacific, în Jakarta, Indonesia.

OMV Petrom este cel mai mare producător local de petrol și gaze, fiind de asemenea principalul jucător pe piața distribuției de carburanți. Acționarul majoritar al companiei este grupul austriac OMV, cu 51%, iar statul, prin Ministerul Energiei, deține 20,6% din acțiuni.

Vizită a șefului OMV la Cotroceni

Astăzi, când s-a decis schimbarea la vârful celei mai importante companii din sectorul energetic românesc, o delegație a companiei OMV Petrom, condusă de Directorul General al Grupului OMV AG, Rainer Seele, a fost primită la Cotroceni, de către preşedintele României, Klaus Iohannis.

„În cadrul întrevederii, conducerea OMV AG a prezentat strategia de dezvoltare a companiei, care include o creştere a gradului de internaţionalizare a Petrom, în vederea valorificării oportunităţilor existente în regiune, precum şi o creştere consistentă a investiţiilor începând cu anul acesta. Directorul general al OMV a reliefat, totodată, nevoia de predictibilitate a cadrului fiscal şi legislativ, care trebuie să susţină performanţele companiilor şi dezvoltarea unui mediu de afaceri stabil şi competitiv. În ceea ce priveşte parteneriatul dintre OMV-Petrom şi Exxon-Mobile pentru exploatarea perimetrului Neptun Deep, acesta continuă să reprezinte un interes major, atât pentru statul român, cât şi pentru investitori”, se arată într-un comunicat al președinției.

„Preşedintele României a reiterat importanţa infrastructurii în domeniul energetic pentru creşterea securității energetice la nivel naţional și regional. În acest sens, stadiul lucrărilor la infrastructura de transport oferă perspective bune pentru asigurarea unei capacități de transport funcționale în momentul începerii exploatării resurselor din Marea Neagră. Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat convingerea că OMV-Petrom va continua să înregistreze rezultate deosebite în planul performanțelor economice, prin expertiza și competențele românești în domeniul explorării și exploatării resurselor de gaze naturale și petrol”, se mai precizează în comunicat.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă