9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăEconomieBursa a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de joi

Bursa a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de joi

După Romgaz, cele mai tranzacţionate acţiuni au fost cele ale Băncii Transilvania – 4,75 milioane de lei şi ale Fondului Proprietatea – 4,47 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii în şedinţa de joi au fost înregistrate de acţiunile Condmag, care s-au apreciat cu 10%, Electroputere (+4,35%) şi TMK-Artrom (+4,05%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Sinteza (-3,1%), Aages (-2,68%) şi Turbomecanica (-2,65%).

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 acţiuni cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat o depreciere de 0,37%, până la 9.479,50 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a închis în scădere cu 0,36%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,32%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a închis pe minus cu 0,22%.

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a consemnat o creştere cu 0,08%, iar indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a închis în scădere cu 0,43%.

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă