13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialNEW MONEY: Avionul F-35, arma secretă a aviației SUA ori o greșeală...

NEW MONEY: Avionul F-35, arma secretă a aviației SUA ori o greșeală de un trilion de dolari?

Trump a criticat costul avionului american de război al viitorului, dar ceea ce nu recunoaște e că acesta ar putea fi atacat cibernetic, lăsând soldații expuși.

Un avion F-35B Lightning II cu botul ascuțit turează zgmotos motorul pe pista de la baza aeriană a Marinei, Patuxent River, din sudul statului Maryland. Dintr-odată, avionul se pune în mișcare și nu sprin­tează nici 100 de metri până să decoleze brusc, înălțân­­du-se pe cerul senin de sfârșit de iarnă de deasupra Golfului Chesapeake. După o vreme, se întoarce în v­­it­­eză, încetinește până planează deasupra pistei ca un elicopter, apoi aterizează vertical pe ciment, cu un ricoșeu ușor.

Un pilot de test al Marinei SUA se află la panoul de comandă. Dacă ar face parte din Forțele Aeriene sau Navale, ar folosi o versiune a mult aș­­tep­­tatului nou avion de luptă al armatei care nu are această capacitate de a decola și ateriza atât de ra­­pid – deși ar avea alte funcții specifice. Acesta este mo­­tivul pentru care generalul-locotenent al forțelor aeriene Christopher Bogdan, care supra­­veghează achiziția aeronavei F-35, a adus trei machete de plastic ale avionului de luptă la o întâlnire din decembrie 2016 cu Donald Trump, la reședința lui din Florida.

Citește textul integral pe site-ul newmoney.ro. 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă