5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPiața construcțiilor, o industrie în continuă dezvoltare (P)

Piața construcțiilor, o industrie în continuă dezvoltare (P)

Ne uităm în jur și vedem construit un nou ansamblu rezidențial de apartamente sau o clădire de birouri. În capitală interesul pentru achiziția de apartamente este unul sporit. Se construiește mult, însă și cererea este mare. Datorită locurilor de muncă disponibile în București, tot mai multe persoane se mută în capitală. Atracția pentru apartamentele din blocurile nou construite este una certa. De foarte multe ori prețurile sunt avantajoase, apartamentele sunt mai mari decât cele vechi, iar dotările sunt moderne. Astfel, un bloc nou se pune în vânzare cu facilități precum: centrale termice, aer condiționat, parchet, gresie și faianță, obiecte sanitare. Prin urmare, apartamentul se vinde la cheie, cumperi mobila și te poți muta.

Ansamblurile rezidențiale

București, Cluj, Timișoara, Constanța, Iași, Brașov, ansamblurile rezidențiale constituie o atracție pentru tinerele familii. Aflați la început de drum, fie că au făcut sau nu un credit prin Prima Casă, apare nevoia de mai mult spațiu pentru noua familie întemeiată. Un copil înseamnă de multe ori mutarea într-o locuință nouă. De ce optează tinerii pentru un apartament în bloc nou? În primul rând, datorită spațiului mult mai mare pus la dispoziție și a unei bune compartimentări. Apoi, includerea tuturor facilităților, așadar posibilitatea de mutare în timp scurt și economisirea banilor cu renovarea unui apartament vechi, sunt din nou atractive. Ansamblurile rezidențiale au dotări de top, parchet, uși de calitate, centrală termică prin condensație sau chiar încălzire prin pardoseală. În plus, facilități precum loc de joacă în incinta complexului, loc de parcare, supraveghere video, sunt alte avantaje care atrag. Desigur, în funcție de zona în care se află ansamblul rezidențial, prețurile variază. Pentru că mașina este prezentă în multe dintre familii, distanța față de centrul orașului nu constituie un impediment pentru decizia de achiziție.

Dorinta de confort nu se oprește doar la apartamente. Dezvoltatorii imobiliari au înțeles nevoia și visul multora de a avea o casă, prin urmare ansablurile rezidențiale cu vile sunt de asemenea în atenție. Prețurile sunt avantajoase. Te afli mai departe de Piața Unirii, însă ai propria ta curte. Astfel, găsești case de vânzare în Bragadiru și în multe alte zone din preajma Bucureștiului.

Clădirile de birouri

Înalte, din sticlă, luxoase, clădirile de birouri creează pentru angajați un spațiu în care să se poată bucura de confort. O companie conștientizează importanța de a crea condiții foarte bune de lucru și investesc în închirierea unor spații de lucru moderne, în leasing operațional. Se pune accent tot mai mult pe condițiile oferite resursei umane, pe motivare. Se investește în dezvoltarea angajaților cu ajutorul cursurilor dedicate, în oferirea unor gustări sănătoase la birou, săli de relaxare s.a.

Poziționate în locuri cheie, clădirile de birouri au fost construite în zone cu acces facil la mijloacele de transport în comun. Sunt construite după cele mai înalte standarde tehnice și asigură inclusiv optimizarea consumului de energie.

Piața clădirilor de birouri este una competitivă, astfel că lucrările de modernizare nu au întârziat nici ele să apară și includ o atenție generală, întreținerea lifturilor sau interesul acordat sistemelor de monitorizare, mascării firelor de calculator în interiorul podelei.

Prin urmare, o clădire de birouri de top are caracteristici precum spațiu mare, locuri de parcare, facilități moderne, controlul foarte bun al temperaturii, poziție centrală (acces la mijloacele de transport în comun), sistem de supraveghere, facilități ale zonei – restaurant, hipermarket, bancă în imediata apropiere.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă