23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAl cincilea manager britanic se alătură conducerii firmei românești de pariuri Superbet

Al cincilea manager britanic se alătură conducerii firmei românești de pariuri Superbet

Finbarr Joy, fostul director pe tehnologie al William Hill, cea mai mare companie de pariuri sportive din Marea Britanie ca număr de locații, va deveni, din mai, al treilea manager al companiei britanice care completează garnitura de management a ambițiosului operator român de jocuri de noroc, Superbet, informează un articol din 3 mai al EGR, cea mai prestigioasă publicație a industriei globale de gaming.

Joy se alătură foștilor colegi, Jamie Hart și Peter Morgan, care au bătut palma încă din februarie cu fondatorul și CEO-ul Superbet, Sacha Dragic.

Jamie Hart , care până să se alăture echipei Superbet a condus SunBets, parte a unui joint venture cu gigantul australian Tabcorp, (venituri de 1,7 miliarde dolari în 2016), este director de e-commerce al operatorului român. Peter Morgan, fostul director de dezvoltare software în cadrul William Hill, ocupă o poziție similară în cadrul Superbet.

Toate aceste mutări operate de la începutul anului fac parte din planurile de extindere a prezenței online și offline pe care operatorul o vizează în afara României, în următorii ani. Principalele ținte – Polonia și Cehia, dar și piețe europene occidentale, după ce și-a deschis deja filiale în Marea Britanie și Gibraltar.

Tot de dată recentă este și recrutarea lui Jon Hewlet de la bWin, din poziția de director de trading, iar la Superbet va ocupa aceeași poziție.

Noua echipă de manageri este completată de Ben Gross. Cooptat de la bet365, cea mai mare companie de pariuri sportive online din lume, cu venituri de aproape 2 miliarde de lire sterline, Gross va superviza ceea ce poate fi numit "creierul" unei companii de pariuri sportive, anume departamentul care gândește algoritmii după care sunt stabilite cotele.

Cu cele aproape 600 de locații, Superbet este deja unul dintre principalii jucători locali pe piața locală de pariuri sportive.

În România, peste un milion de români pariază în mod constant. Se pariază pe fotbal, tenis, box, hochei, curse de câini, dar şi pe loterii la minut. Încasările la bugetul de stat de la operatorii economici autorizaţi în domeniul jocurilor de noroc din România au ajuns, în 2015, la aproape 270 de milioane de euro, potrivit celor mai recente date prezentate de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...
Ultima oră
Pe aceeași temă