19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAutoritatea de Supraveghere Financiară a efectuat un control inopinat la Asirom. Firma...

Autoritatea de Supraveghere Financiară a efectuat un control inopinat la Asirom. Firma a fost amendată cu 200.000 de lei

Firma ASIROM a fost amendată, marți, de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu 200.000 de lei, în urma unui control inopinat care a vizat activitatea acesteia. Totodată, și vicepreședintele Bregovan Adamovic a primit o amendă de 50.000 de lei, potrivit Agerpres.

Controlul a avut loc în perioada 5 septembrie — 17 noiembrie 2016 și a vizat modul în care firma a instrumentat/soluționat dosarele de daună pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă și CASCO auto, a calculat și a înregistrat rezerva de daună (avizată și neavizată), precum și acuratețea și exactitatea datelor privind dosarele de daună aflate în rezervă/plăți de indemnizații/respingeri/prescrieri dosare.

Astfel, firma  SC Asirom Vienna Insurance Group SA a primit o amendă de 200.000 de lei, „în conformitate cu prevederile art. 163 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 237/2015 privind autorizarea și supravegherea activității de asigurare și reasigurare”. La rândul său, vicepreședintele din directoratul Asirom, Bregovan Adamovic, a fost amendat cu 50.000 de lei, iar peședintele Juraj Lelkes a fost amendat cu 10.000 de lei.

Totodată, Consiliul ASF a stabilit în sarcina conducerii societății Asirom Vienna Insurance Group SA o serie de măsuri corective pe o perioadă de șase luni de la data primirii deciziei, conform prevederilor legale în vigoare, privind evoluția dosarelor aflate în soldul rezervei de daună avizată la data de 31 decembrie 2016 și evoluția dosarelor de daună avizate în cursul anului 2017, în perioada menționată.

În plus, Consiliul ASF a hotărât ca Asirom Vienna Insurance Group SA să întocmească raportul privind riscul propriu și evaluarea solvabilității pentru perioada 2016 — 2018, în conformitate cu prevederile Anexei nr. 2 din Norma nr. 35/2015 privind cerințele calitative stabilite de Autoritatea Europeană de Supraveghere pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale, luând în considerare nivelul riscurilor de rezervă și operațional identificat în cadrul acțiunii de control.

Decizia ASF cu privire la rezultatele controlului inopinat poate fi contestată în termen de 30 de zile de la data comunicării, fără ca executarea sancțiunilor să fie suspendată pe durata soluționării contestației.

Instituția mai precizează că una dintre prioritățile absolute ale acesteia vizează urmărirea îndeaproape a executării complete a obligațiilor asumate de entitățile reglementate în contractele cu consumatorii, în special în cazul asigurărilor generale și auto.

Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...
Ultima oră
Pe aceeași temă