20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialBursele Telekom susțin anual zece studenți de excepție pentru o carieră de...

Bursele Telekom susțin anual zece studenți de excepție pentru o carieră de succes (P)

Unul dintre cele mai longevive programe de susţinere a educaţiei şi a performanţei, „Bursele Telekom”, a ajuns în 2016 la a șaptea ediție. În fiecare an Telekom Romania a acordat burse unui număr de zece studenţi cu rezultate şcolare foarte bune şi obiective de carieră bine stabilite şi care, în plus, s-au remarcat prin proiecte extracurriculare şi activităţi de voluntariat. Peste 100 de studenți au beneficiat până în prezent de burse de excelență prin programele derulate de Telekom Romania.

În 2016 programul „Bursele Telekom” a fost deschis studenţilor din anul I la universitățile de stat, indiferent de profilul acestora. Din cele 360 de înscrieri, juriul a selectat 20 de finalişti, dintre care au fost aleși zece câştigători.

Cei zece câștigători ai ediției 2016 sunt studenţi ai universităţilor din Bucureşti, Iaşi şi Cluj- Napoca. Fiecare student primește din partea Telekom Romania o bursă anuală în valoare totală de 11.250 de lei, pe durata anului universitar 2016-2017. 
Fie că se pregătesc să devină medici, profesori sau cercetători, tinerii bursieri ne vorbesc despre parcursul lor educațional, despre valorile care îi animă și despre visul pe care speră să-l transforme într-o carieră de succes.

Mihaela – Alexandra Roman este pasionată de medicină încă din anii copilăriei, atunci când o însoțea pe mama sa în cabinetul medical în care aceasta profesa. Pasiunea s-a transformat în destin, iar acum studiază medicina, convinsă de faptul că poate face performanță pentru a-i putea  ajuta pe oameni. Pentru aceasta are nevoie de sprijin în demersul asumat, pentru a putea participa la conferințe și congrese care presupun o taxă de participare ce depășește bugetul de care Alexandra dispune. De asemenea, bursa de la Telekom o va ajuta să împlinească un proiect convergent, ”Happy steps”, care constă în organizarea unor cursuri gratuite de dans pentru copiii bolnavilor de cancer de la Hospice Romania.

Mihai Gherman a fost pasionat din copilărie de universul științific. Era atras de felul în care funcționează lucrurile din jurul său. Informatica a devenit un ingredient zilnic al vieții sale. În timp, apetitul nestăvilit pentru cunoaștere a început să se manifeste în special în direcția tainelor corpului uman. Prin urmare, a început să studieze medicina și să înțeleagă faptul că dorința sa este aceea de a-și folosi cunoștințele în folosul sănătății oamenilor. Întâlnirea dintre informatică și medicină s-a manifestat sub cupola unor teme precum deep-learning și cea a rețelelor neuronale virtuale. Bursa Telekom îl va ajuta să aprofundeze aceste teme oferindu-i accesul de care are nevoie la surse suplimentare de informație, precum cărți de specialitate și abonamente la reviste de cerecetare.

Visul Cristianei Maria Popescu, olimpică medaliată cu aur la matematică, este de a avea un impact în societatea românească. Pas cu pas a contribuit la progres. A salvat în 19 ani peste cincizeci de animale ale străzii. Şi-a deschis inima si curtea pentru pisicile şi câinii înfometaţi, abandonaţi şi răniţi, oferindu-le o viaţă fără griji. Cristiana aspiră la o carieră în neurologie şi îşi doreşte să descopere tratamente eficiente pentru accidentul vascular cerebral, boala care i-a răpit tatăl. Bursa Telekom îi oferă acces la resurse de studiu si sprijin în proiectul de a înfiinţa un ONG.

Bogdan – Viorel Vîlceleanu aspiră la o carieră în cercetarea biomedicală, o specializare ce necesită acces necontenit la cele mai recente informații din domeniu. Țelul lui Bogdan poate fi îndeplinit prin acces la materiale didactice corespunzătoare, precum manuale și atlase specifice, acces la reviste și platforme digitale de învățare ale unor universități internaționale de prestigiu, participarea la numeroase congrese de specialitate din țară și nu numai. 

Sergiu – Andrei Dinu este un student special, cu rezultate extraordinare la nivel național și internațional în informatică, matematică, fizică și șah. Sergiu își dorește să-și continue activitatea academică în țara sa natală, scopul său fiind acela de a deveni un ambasador al excelenței academice din România. Bursa Telekom îl va aduce mai aproape de împlinirea propriei chemării, aceea de a transforma performanța academică în condiție de posibilitate a unei vieți mai bune pentru comunitatea în care trăiește. 

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă