6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialO nouă lege poate scumpi apele termale de 200 de ori. Firmele...

O nouă lege poate scumpi apele termale de 200 de ori. Firmele din turismul balner pot da faliment

Prețul apelor termominerale va crește de până la 230 de ori pe metrul cub, dacă se adoptă proiectul Legii apelor minerale în forma actuală, susține președintele Organizației Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), Nicu Rădulescu, citat de Agerpres.

'Prețul apelor termominerale, deci apele pe care le folosim efectiv, inclusiv apele cu temperatura mai ridicată, termale, va crește între 40 și 230 de ori. Deci, dacă această lege va fi promulgată în formula actuală, noi o să mai rezistăm câțiva ani cu contractele pe care le avem, până prin 2020, după care o să închidem porțile. Înțelegem că apa industrială, apa pentru îmbuteliere, minerală mai poate suporta anumite creșteri de preț. Se ajunge să plătești 2 sau 3 euro pentru apa pe care o folosești pentru sănătatea oamenilor, pentru care plătim niște prețuri modice', a spus Rădulescu, într-o conferință prilejuită de Târgul de Turism al României.

El a precizat că firmele din domeniu au deja o marjă de profit foarte mică.

'Noi avem o marjă de profit foarte mică, de aceea nu ne putem dezvolta foarte tare. Asta înseamnă o crimă. Noi am semnalat acest lucru. Inițiativa este luată de Ministerul Economiei și Agenția Națională pentru Resurse Minerale știa, dar a împinge până acolo încât a lua de 200 de ori un preț mai mare pe metrul cub de apă minerală, ăsta e un lucru care denotă rea intenție și ignoranță', a atras atenția oficialul OPTBR.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă