11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPNL începe strângerea de semnături împotriva măsurii TVA defalcat

PNL începe strângerea de semnături împotriva măsurii TVA defalcat

PNL începe o campanie de strângere de semnături împotriva aplicării măsurii TVA defalcat, a anunțat, miercuri, senatorul liberal Florin Cîțu, informează Agerpres.

Florin Cîțu a menționat că liberalii nu susțin ordonanța de urgență referitoare la TVA defalcat și nici amendamentele aduse în comisia senatorială de specialitate de către parlamentarii PSD. Aceste amendamente au în vedere ca "aplicarea TVA defalcat să fie de la 1 ianuarie 2018 doar pentru companiile care au contracte cu statul și de la 1 ianuarie 2019 pentru toată lumea".


Plata defalcată a TVA ar putea fi obligatorie, din anul 2018, doar pentru companiile de stat și pentru firmele aflate în relații contractuale cu statul.

"PNL nu va susține această măsură niciodată. Nu credem că va fi o măsură care trebuie să fie implementată în România", a precizat Cîțu.

El a spus că liberalii încep o campanie de strângere de semnături împotriva acestei măsuri.

"Noi începem în acest moment o campanie de strângere de semnături că suntem siguri că doar votul nostru din Parlament nu poate să oprească această măsură îngrozitoare. Filialele PNL din țară de astăzi vor începe să strângă semnături și sperăm să-i oprim până la 1 ianuarie 2018. Vom arăta că nimeni nu dorește această măsură, vom merge la oameni de afaceri și vom prezenta PSD că, pe lângă noi în Parlament, românii nu doresc această măsură", a adăugat Cîțu.

Liderul deputaților liberali, Raluca Turcan, a susținut că măsura split TVA este de o "iresponsabilitate fiscal-bugetară gravă".

"Această măsură de split TVA este de o iresponsabilitate fiscal bugetară foarte gravă și credem că, la un anumit moment, cineva trebuie să răspundă penal pentru aceste prejudiciu creat mediului de afaceri. Au existat trei măsuri cu caracter profund anti-economic care destabilizează situația economică a României — split TVA, transferul contribuției de la angajator la angajat și, de asemenea, supraacciza la carburanți", a adăugat Turcan.

Potrivit acesteia, liberalii suspectează că ministrul Finanțelor ar ascunde faptul că măsura split TVA este inaplicabilă.

"Dacă această măsură se va dovedi inaplicabilă, în urma audierilor din Parlament și a declarației ferme din Parlamentul României, vom propune ca cei responsabili să fie trași la răspundere", a subliniat Turcan, menționând că, în baza Legii răspunderii ministeriale, oferirea de informații false sau tăinuirea de informații constituie infracțiune.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă